Сім’ям пенсіонерів допоможуть з похороном по-іншому: що змінилося 2023 року



В Україні зміняться правила щодо того, як надаватиметься допомога сім’ям пенсіонерів після їх загибелі

Українські правила про надання допомоги на поховання пенсіонерів зазнали змін.

- джерело.

Розмір фінансової підтримки тепер залежатиме від суми пенсії, яку отримує померла особа. Це нововведення внесено до законопроекту “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

Згідно з новими правилами, сума допомоги повинна дорівнювати двом розмірам щомісячної пенсії особи, разом з усіма надбавками та іншими нарахуваннями, включаючи підвищення і так далі.

Отже, якщо загальний дохід померлого становив, наприклад, 5 000 гривень, то сума, виділена на поховання у разі смерті, становитиме 10 тисяч гривень. Варто додати і про те, що раніше стосовно військових пенсіонерів використовувалися інші правила. Тоді родичам загиблих екс-військовослужбовців виплачували суму, що дорівнює трьом пенсіям.

А якщо родичам не вдавалося фінансово забезпечити похорон, держава їм допомагала.

 

У записці пояснення до закону йдеться, що такі зміни дуже важливі, зокрема, для регулювання державних витрат на поховання.

Отримати допомогу можна через ті самі джерела, що й виплати пенсій: ПФУ, органи соцзахисту чи місцевого самоврядування. Якщо померла людина була застрахована, тоді її родичі можуть звернутися до роботодавця, який має отримати допомогу від ПФУ.

Сообщение Сім’ям пенсіонерів допоможуть з похороном по-іншому: що змінилося 2023 року появились сначала на NEWS TiME.


Читайте також:


Залишити коментар: