Сім’я з затопленого Закарпаття отримала 300 тисяч



Люди отримали грошову компенсацію

- джерело.

Після червневих злив у селищі Ясіня, що на Закарпатті розпочалися небезпечні зсувні процеси: в урочищі Ропша, через зсув ґрунту, було пошкоджено декілька будинкі. Людей, чиї оселі знаходяться у зоні зсуву було відселено.

Про це повідомили у пресслужбі Закарпатської ОДА.

Перші 30 мільйонів від уряду на ліквідацію наслідків паводку область вже отримала, 7 мільйонів перераховують людям, чиї оселі постраждали від стихії.

фото: Закарпатська ОДА

Один із власників пошкодженого будинку у селі Ясіня уже отримав 300 тисяч гривень. Однак, чоловік каже, цих коштів не вистачить для придбання нового будинку, адже останнім часом у селищі ціни на житло виросли. Олексій Петров каже, шукатимуть додаткові варіанти, щоб надати житло постраждалим.

Також з’явился ще одна глобальна небезпека. Зсувні процеси продовжуються, є загроза сходження ґрунту у річку Чорна Тиса. Закарпатські та івано-франківські експерти вивчали динаміку руху ґрунтів, однак поки що технічного рішення, як зупинити зсуви, не мають. Керівник області долучатиме науковців до вирішення цієї проблеми, які, можливо, запропонують світові практики боротьби із аналогічними зсувними процесами.


Читайте також:


Залишити коментар: