Швидка так і не приїхала: у Вінницькій області 18-річний хлопець загинув через халатність медиків



Батьки покійного Івана звинуватили медиків у злочинній недбалості

- джерело.

У Вінницькій області гримить скандал після загибелі 18-річного хлопця. Родичі звернулися в “швидку допомогу”, але навіть через півгодини бригада не приїхала до тяжкохворого пацієнта. Втім, у співробітників медичного центру інша версія.

Батько померлого юнака заявив, що жодна машина до них не вирушила. Тому чоловік вирішив везти дитину самостійно.

“Вони мені зателефонували, кажу – я виїжджаю, але не знаю, довезу чи, він почав падати, сильні болі в животі. Я всю дорогу питав – Іванко, що болить, він говорив живіт. Говорив йому – потерпи, ми тебе врятуємо”, – розповів батько загиблого.

В реанімацію Івана доставили вже в передсмертному стані. Медики проводили проводили штучне дихання, робили масаж серця, вводили ліки в обидві вени. “На жаль, запустити серце не вдалося”, – пояснив реаніматолог Дмитро Сенченко.

Лікарі оголосив причиною смерті гостре запалення підшлункової залози, панкреатит. Однак анестезіолог Олександр Гузар впевнений, що хлопець загинув через те, що не приїхала швидка. За словами медика, батько віз Івана неправильно – з нахилом вперед. Через це пацієнт кілька разів втрачав свідомість і припиняв дихати. За словами хірурга, від панкретіта не вмирають так швидко. Ймовірно, до загибелі призвів набряк мозку.

У Вінницькому центрі екстреної медичної допомоги заперечують свою причетність до смертельного випадку. У смерті хлопця керівництво медустанови звинувачує фельдшера. Нібито, жінка дійсно звернулася на гарячу лінію “103”, але неправильно продиктувала адресу і номер батька юнака. Так повідомив головний лікар Анатолій Пірнікоза.

Тим часом, батьки Івана написали заяви в поліцію і прокуратуру. Вони звинувачують лікарів у ненаданні медичної допомоги. За такий злочин винних можуть відправити за грати на термін до трьох років.


Читайте також:


Залишити коментар: