“Штам “Омікрон” “запікає” легені та випарює хворого зсередини, жахіття зупинити не вдається”: медики про загрозу вірусу



Штам “Дельта” продовжує вкладати у лікарняні ліжка українців. Штам “Омікрон” підступає до наших кордонів.

- джерело.

Деякі фахівці заявляють про присутність цього варіанту вже на території України, а його виявлення – це тільки питання часу. Світові науковці тим часом повідомляють про ступінь загрози та особливості небезпеки, котра чекає на людство. Серед страшних симптомів штаму “Омікрон” лікарі вказують як нестерпний сухий кашель, так і постійне знеможливе нічне пітніння.

Як інформує “Obozrevatel”, про масштаб загрози через штам “Омікрон” йдеться у заяві міністрів охорони здоров’я країн “Великої сімки” (G7). Її за підсумками їхньої зустрічі 16 грудня було опубліковано на вебсайті громадського сектору Британії.

Новий варіант коронавірусу Омікрон став найсерйознішою загрозою для глобальної охорони здоров’я. На тлі його стрімкого поширення країни мають подбати про забезпечення населення вакцинацією.

“Міністри глибоко стурбовані зростанням кількості випадків захворювання на COVID-19, пов’язаних із Омікроном. Вони погодилися з тим, що ці події варто розглядати як найсерйознішу нинішню загрозу для глобальної охорони здоров’я”, – зазначено в повідомленні.

Чиновники МОЗ країн G7 наголосили на важливості тісної співпраці в цьому контексті, яка передбачає відстежування й обмін даними щодо мутованого штаму COVID-19. Вони вважають, що це стане ключем до вирішення ситуації, яка швидко розвивається.

Видання The Guardian пише, що заключну нараду на цю тему міністри охорони здоров’я держав “Великої сімки” провели за ініціативи Британії, де фіксують сплеск випадків зараження людей штамом Омікрон.

Чиновники зосередили увагу на глобальному доступі до діагностики, секвенування геному вірусу, вакцин і терапевтичних засобів у спробі протидіяти поширенню нового варіанта COVID-19.

“Вони також погодилися із важливістю кампаній ревакцинації та регулярного тестування поряд із продовженням немедикаментозних заходів”, – йдеться у заяві.


Читайте також:


Залишити коментар: