“Штам “Омікрон” стрімко наближається, а саме ці люди хворітимуть вдруге”: лікар про реальну загрозу вірусу



Медики готуються до протистояння штаму “Омікрон”. Тим часом в Україні зараз панує штам “Дельта”.

- джерело.



Стан інфікованих українців, як і раніше, у випадку потрапляння в лікарню викликає занепокоєння і співчуття через важкі ускладнення і нестерпні симптоми. Тим часом лікарі інформують населення про те, як себе поводити, аби не занедужати, а також кого чекає повторна хвороба.

Про це лікар Тарас Жиравецький повідомив у своєму Telegram-каналі.

“Як працюють антитіла igG в нашому організмі? Спробую пояснити максимально просто.

Антитіла (імуноглобуліни) – це білки, які виробляються нашими клітинами лімфоцитами для захисту від різних інфекцій.

Антитіла зустрічають інфекцію, коли вона потрапляє у наш організм, сигналізують нашій імунній системі, що ворог потрапив у середину і запускають механізм повноцінного захисту від чужинця. Також антитіла можуть нейтралізувати вірус, а далі наші клітини лейкоцити починають атакувати нейтралізований вірус чи бактерію.

Якщо наша імунна система вже знайома з інфекцією, то вона може запобігти виникненню хвороби. Не всі інфекції наш організм може перебороти, але з ковідом ми бачимо, що наш організм повністю знищує вірус і це величезний позитив. Чи може себе організм на 100% захистити від повторного ковіду, якщо він вже має досвід боротьби з вірусом?

На жаль, ні, тільки на 99% ми маємо захист від повторного ковіду після перенесеної хвороби, тому 1% тих хто хворів може заразитись знову. Якщо ми використовуємо вакцину, то, на жаль, вона слабо захищає від зараження, але організм вже “впізнає” вірус швидше і швидше починає боротьбу з ним, тому хвороба частіше протікає легше.

Сподіваюсь, що так вам буде легше зрозуміти, як працює наша імунна система і зробити правильний вибір”,- ідеться у повідомленні.


Читайте також:


Залишити коментар: