“Штам “Дельта” знову всіх “обіграв”, безпечних симптомів більше не існує”: лікар про ознаки загрози і протидію вірусу



Штам “Дельта” стрімко поширюється територією України. Медики закликають не нехтувати своїм та чужим. Симптоми від вірусу страшні. Ускладнення ще гірші. Імовірність найгіршої розв’язки – достатня. Постає питання, при яких прявах недуги слід терміново вживати заходів.

- джерело.



Як інформує “Obozrevatel”, про це розповів доктор медичних наук, доцент кафедри внутрішньої та сімейної медицини Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова Заїка Сергій Володимирович.

“До лікаря краще звертатися якомога раніше з появою будь-яких простудних симптомів, навіть якщо вони не дуже виражені. Їх слід розглядати як ознаки коронавірусної інфекції та, навіть якщо результат ПЛР тесту буде негативним, проводити відповідне лікування, так би мовити, на випередження, щоб не втратити час для лікування на самому початку розвитку інфекції”,- зазначив він.

Він також додав, що в умовах пандемії Covid-19 будь-які простудні симптоми слід розглядати як коронавірусні. Лікування краще починати відразу, буквально першого дня, не чекаючи результатів тестування, а також сильного підвищення температури.

На думку практикуючого лікаря, додатковим засобом, що має потенціал для зниження ймовірності розвитку серйозних ускладнень, є профілактичний прийом Аміксину IC по 1 таблетці на тиждень.

Після отримання першої дози вакцини протягом перших 2-3 тижнів імунітет тільки формується, тому потрібно вважати себе незахищеним і дотримуватись відповідних запобіжних заходів, у т. ч., згідно з рекомендаціями сімейного лікаря, приймати Аміксин IC у профілактичних дозах (по 1 таблетці 1 раз в тиждень).


Читайте також:


Залишити коментар: