“Штам “Дельта” стрімко еволюціонує, якого удару чекати людському імунітету вже завтра”: лікарка про загрозу вірусу



Штам “Дельта” продовжує сіяти тривогу і страждання на території України. Медики зазначають, що ускладнення і перебіг захворювання, спричинені варіантом вірусу, відзначаються непередбачуваністю і важкістю. Також експерти переконані, що подальшу поведінку вірусу вкрай складно передбачити.

- джерело.

Як інформує “Obozrevatel“, згодом штам коронавірусу Дельта може стати більш слабким і перейти в розряд сезонної інфекції. Однак на зміну збуднику може прийти новий – агресивніший вид хвороби.

Як заявила епідеміологиня Світлана Доан, прогнозувати, як поводитиметься вірусна інфекція з краплинним механізмом передач надалі, – дуже складно, оскільки цей механізм може еволюціонувати. У цьому випадку, зазначила фахівчиня, людський імунітет зіткнеться з новим викликом.

“За аналогією з вірусом грипу ми можемо розраховувати на те, що все-таки активність епідемічного процесу знизиться. Проте збудник може змінитися настільки, що наш імунітет, стійкий до попереднього варіанта, буде неефективним щодо наступних його генерацій”, – пояснила фахівчиня.

Світлана Доан заявила, що національна система охорони здоров’я має передбачити такий варіант і готуватися до можливого розвитку подій уже сьогодні. Також, на її думку, не варто заспокоюватися з того, що кількість випадків захворювання на коронавірус в Україні пішла на спад.

“Необхідно постійно займатися раннім виявленням інфекції і не забувати, що COVID-19, як і інші інфекції, потрібно лікувати за перших симптомів”, – попередила лікарка.

Вона наголосила, що важливу роль при лікуванні коронавірусної хвороби відіграють її своєчасна діагностика та дотримання протиепідемічних заходів – ізоляція джерела інфекції.

Доан зазначила, що тут українці “часто грішать” і мимоволі сприяють поширенню інфекції.

“У нас людина відчуває, що вона інфікована, але все одно йде на роботу, спілкується з людьми. Захворіла – сиди вдома і відразу починай лікування”, – підкреслила епідеміологиня.

Відомо, що вчені Інституту молекулярної біології та генетики (ІМБГ) раніше заявляли, що вже виявили 11 різновидів штаму Дельта коронавірусної інфекції на території України.

Запис “Штам “Дельта” стрімко еволюціонує, якого удару чекати людському імунітету вже завтра”: лікарка про загрозу вірусу спершу з’явиться на Слово News.


Читайте також:


Залишити коментар: