“Штам “Дельта” робить жертвами саме цих людей, міцне здоров’я не врятує”: лікар про жорстокість вірусу



Штам “Дельта” продовжує інфікувати все більше українців. Ускладнення, котрі викликає цей варіант вірусу, за словами медиків, надзвичайно важкі, а перебіг хвороби протікає вкрай непередбачувано. Навіть найдосвідченіші лікарі не можуть сказати напевно, чого чекати від штаму “Дельта”, адже його “поведінка” вкрай підступна.

- джерело.



Як інформує “Ukrinform”, про те, як триває вакцинація, розповів генеральний директор КНП “Сєвєродонецький центр первинної медико-санітарної допомоги” Олександр Дегтярьов.

“Штам “Дельта”… на жаль, це дуже швидко поширюється. І поширюється тому, що українці не перейнялися тією думкою, що вакцинація – це захист. Хай не залізобетонний, але все-таки захист. Який дозволяє хоча б тяжкість захворювання знизити. Якщо і захворієш, то не під ШВЛ, не у тяжкій формі, а в легкій або середній. А деякі на ковід перехворіли взагалі безсимптомно. І таке є…”,- зазначив він.

“Є таке поняття – колективний імунітет. Коли вакциновано понад 80% соціуму, виникає т. зв. колективний імунітет, тобто переважна кількість людей, які проживають на певній території, отримують захист від того чи іншого виду інфекційного захворювання.

Як приклад, у 1950-60-х роках нас вакцинували від кору – і кору не було. Нас вакцинували від поліомієліту – і поліомієліту не стало. Коли вакцинували дітей, приходили до чого: були відсутні як такі носії тієї чи іншої зарази, не було її поширення, і відбувалося згасання в ритмі маятника. Хвороба згасала, і нікому було її поширювати. Вона втрачала життєздатність…

Те саме і тут. Вакцинація, про яку ми з вами говоримо, – це спроба створити такий самий колективний імунітет: вакцинувати більшість тих, хто проживає на певній території, у нашому випадку в державі Україна, що дасть можливість зменшити кількість носіїв цієї зарази. Чим менше носіїв – тим менше можливість заразитися. І одночасно відбувається лікування тих, хто заразився раніше”,- додав він.


Читайте також:


Залишити коментар: