Штам “Дельта” почав маскуватися під легкі хвороби: назвали новий важливий симптом



Штам “Дельта”, який зумовив різке збільшенння хворих на ковід цього року, багатий різноманітною симптоматикою. Та зараз медики спостерігають, що даний штам почав маскуватися під незначні захворювання.

- джерело.

 

Скажімо, не проявляє себе високою температурою, болем голови, діареєю, а… звичайним насмарком. Власне насмарк, схожий на алергічний, є новим симптомом “Дельти”, застерігають лікарі.

За словами співробітника охорони здоров’я штату Луїзіана Джо Кантера, хоча варіант Delta все ще проявляється з класичними симптомами Covid, такими як кашель, задишка і лихоманка, інші симптоми можуть бути помилково прийняті за застуду або навіть просто алергію, пише СЮГ.

«У вас можуть бути відносно легкі симптоми, які ви можете легко сплутати з алергією. Якщо у вас є які-небудь симптоми, навіть якщо вони легкі, навіть якщо це біль в горлі або нежить, навіть якщо це закладеність носа, пройдіть обстеження і обмежте контакти з іншими людьми», – радить медик.

Дослідження симптомів Covid також показало, що чхання є поширеною ознакою штаму Дельта. Дослідники написали: «Наші дані показують, що люди, які були вакциновані, а потім дали позитивний результат на Covid-19, з більшою ймовірністю повідомляли про чханні як про симптом в порівнянні з тими, у кого не було щеплення».


Читайте також:


Залишити коментар: