“Штам “Дельта” перестав “церемонитись”, після цих ознак – зразу реанімація”: медики про “апокаліпсис” в лікарнях (ФОТО)



Штам “Дельта” агресивною поведінкою та нещадними симптомами викликає занепокоєння і навіть дуже глибоку тривогу в медиків.

- джерело.

Через поширення нового варіанту вірусу медичні заклади переповнені, хворих розміщують не тільки у палатах, а прямо в коридорах. Тим часом штам “Дельта” продовжує вкрай неприємно “дивувати” все новими важкими проявами недуги.

Як інформує “Molbuk”, у Павлоградській лікарні інтенсивного лікування (Дніпропетровська область) ситуація схожа на апокаліпсис. Там нині перебуває близько 200 пацієнтів з коронавірусом, з них майже половина (92 людини) – на кисневих апаратах. Водночас реанімація установи розрахована лише на сімох людей, але зараз там удвічі більше важких хворих.

Зрозуміло, що про жодну дистанцію чи норми, яких дотримувалися б у звичайних умовах, не йдеться.

“З 200 хворих лише двоє вакцинованих, і то у них супутні патології”, – повідомила лікар-інфекціоніст Юлія Демієнко.

Разом з тим лікарям, які працюють з хворими на COVID-19 у цій установі, поки що вдалося уникнути заражень: вони всі отримали щеплення ще навесні. Лікарі працюють день у день, свою роботу називають війною на передовій.

“Штам коронавірусу Дельта підступний, зле стає на 3-5 день. Людей у ​​важкому стані привозять на швидкій”, – поділилася фахівець.

За словами медиків, вакцинація від коронавірусу допомагає уникнути важких наслідків хвороби та госпіталізації.


Читайте також:


Залишити коментар: