Схожий на застуду: МОЗ назвало п’ять головних симптомів “Омікрону”



“Омікрон” стрімко поширюється Україною. Раніше нові випадки штаму зафіксували у Харкові. Вчені з’ясували, як саме проявляється ця мутація.

- джерело.

Основні симптоми “Омікрона” назвали у МОЗ.

Так, за статистикою найчастіше пацієнти скаржаться на такі симптоми:

нежить (73%)
біль голови (67,5%)
втома (63,5)
чхання (60%)
біль у горлі (59,6%)

При цьому немає істотних відмінностей у порівнянні з “Дельтою” штамом, якого в Україні поки що більше. У випадку з “Дельта” пацієнти відзначають кашель (43,5%), хрипкий голос (35,7%), озноб або тремтіння (30%), лихоманку (29,4%), втрату/спотворення нюху та/або смаку ( 23,7%) тощо.

Хоча “Омікрон” багато в чому схожий на застуду, він також може викликати тяжке лікування хвороби, госпіталізацію та навіть смерть. У групі ризику є люди, які не вакцинувалися.

У МОЗ просять звертатися до сімейного лікаря у разі симптомів ГРВІ. Лікар призначить тестування на COVID-19. До отримання результатів слід самоізолюватись.

Також просять захистити життя та здоров’я за допомогою вакцинації.

Цей матеріал підготовлений на підставі останніх досліджень, висновків вчених та лікарів. Матеріал має виключно загальноінформаційний характер і не містить медичних порад. Для встановлення діагнозу або отримання медичних порад обов’язково зверніться до лікаря.


Читайте також:


Залишити коментар: