“Шокуючий симптом з’являється у вухах, інфіковані нажахані “дзвоном” і глухотою”: медики про ознаки штаму “Омікрон”



Лікарі продовжують відкривати все підступніші симптоми, які викликає штам “Омікрон”, що, стрімко поширюючись, витісняє штам “Дельта”.

- джерело.

Науковці повідомляють про прояв недуги, який може повністю позбавити людину слуху, на відновлення котрого потрібен буде час. Також інфіковані можуть чути прямо в голові дивне звучання, подібне на дзвін, яке слугує не лише симптомом хвороби, але й здатне своїм виникненням сигналізувати про майбутні ускладнення. Більше того, заражений, раптово втративши слух, взагалі більше може не мати жодних ознак недуги.

Як інформує “Molbuk”, експерт з інфекційних захворювань Каліфорнійського університету в Сан-Франциско (UCSF) доктор Пітера Чін-Хонга що новий симптом, біль у вухах, обумовлений тим, що вірус в основному вражає дихальні шляхи, які розташовані близько до рота, носа та вух і часто потрапляє в ці місця.

Зараження “Омікроном” дійсно може викликати болючі симптоми у внутрішньому вусі, які люди не завжди сприймають як ознаку ковіду.

Лікарка Костянтина Станкович порекомендувала тим, хто помітив у себе втрату слуху, запаморочення чи дзвін у вухах не ігнорувати ці симптоми, а пройти тестування на COVID-19.

“У деяких наших пацієнтів ми бачили, що втрата слуху є єдиною ознакою зараження COVID-19”, — зазначила лікарка Станкович.


Читайте також:


Залишити коментар: