Щоб замести сліди. На Закарпатті прикордонник хотів з’їсти 200 доларів



Правоохоронці встановили, що посадовець за певну винагороду допомагав громадянам займатись контрабандою

- джерело.

В Закарпатській області правоохоронці затримали при отриманні хабара інспектора прикордонної служби пункту пропуску «Лужанка». Під час затримання підозрюваний намагався з’їсти гроші, аби уникнути відповідальності.

Як повідомляється на сайті Нацполіції, правоохоронці встановили, що посадовець за певну винагороду допомагає громадянам у зайнятті контрабандою, зокрема – надає сприяння у безперешкодному переміщенні тютюнових виробів з України до країн ЄС. Слідчі задокументували факт вимагання хабара в тисячу доларів за вирішення зазначеного питання.

Кошти посадовець отримував частинами. Сьогодні, під час одержання останньої частини хабара у сумі 200 доларів інспектора затримали співробітники нацполіції, ДБР та прокуратури. «Аби позбутися предмету злочину, грошей, та в подальшому уникнути відповідальності за його вчинення, прикордонник намагався їх з’їсти», – йдеться в повідомленні поліції.

У ході досудового розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (Одержання хабара), буде перевірятися причетність інших співробітників пунту пропуску «Лужанка» до корупції.


Читайте також:


Залишити коментар: