Що в них у голові: навіщо солдати РФ паскудять там, де живуть



Психолог та експерт із невербальної комунікації Валентин Кім розповів, чому російські солдати не сплять на ліжках, паскудять у душі, з туалету роблять складське приміщення і чому це не про психіатрію.

Пише - джерело.

Наприкінці лютого російські війська із намальованим символом “V” на бортах своєї техніки окупували частину Київської області. І серед інших містечок і сіл їм дісталося місто Димер разом із заводом компанії “VIKNALAND”, що розташований на його околицях. За місяць орки забралися, і перед очима власників заводу постала дивна картина. Один із керівників компанії навіть записав півгодинне відео, в якому він обходить приміщення гуртожитку заводу і не може знайти пояснення побаченому.

Двері у багатьох приміщеннях зламані. А там, де зламати не вдалося, російські солдати пробивали стіну і робили лаз, через який і переміщалися між кімнатами. На тих небагатьох дверях, які вціліли, були примітні написи (даруйте, далі мовою оригіналу) “не срать, не ссать, не ломать, это склад”. Причому іноді склад був зроблений із туалету. Замість туалету використовувалися душові кімнати (у керівника заводу під час відеозапису виникає цілком резонне запитання – а де вони тоді милися?). В одному зі складських приміщень стояв непідключений до водопостачання унітаз. Звичайно, свої природні потреби російські “визволителі” справляли в нього, хоча поруч був справний туалет.

Спали солдати на підлозі у готельних номерах гуртожитку. А ліжка відсунули вбік. Кімнати були завалені купою вкраденого, але такого, що не знадобилося, майна – жіночі сумки, побутові прилади, кросівки, одяг, домашні капці.

І окрема тема – наскельний живопис. Усі стіни обписані, обмальовані сценами з армійського побуту цих “воїнів”, попередженням одне одному (даруйте, знову мовою оригіналу) “не срать и не ломать” в тому чи іншому приміщенні, не забирати з собою щось із предметів побуту (щоправда, вже незрозуміло, що саме не варто було забирати, тому що забрали все). У багатьох місцях намальовані козлині морди, символи “V”, прізвиська, розклади, відгуки, сцена поховання, військова техніка, традиційні статеві члени з матюками та навіть одне вибачення за завдану шкоду, щоправда, з граматичними помилками. Наскальний живопис пітекантропів 21 століття.

Протягом усього відео представник компанії регулярно вигукує: “Нехай нам психологи пояснять, як таке можливо!”. І його можна зрозуміти. Стандартна логіка здатна пояснити крадіжки та руйнування житла українських громадян. Можна пояснити навіть потребу влаштовувати насамперед тортури в кожному захопленому українському містечку чи селі. Але як пояснити систематичне паскудження того приміщення, в якому вони самі й живуть? Як пояснити бажання спати на підлозі, коли поряд є ліжка? Як пояснити використання замість туалету душових кімнат, які розташовані за стіною туалету, що функціонує? Адже це вже не є заподіянням шкоди іншим? Це заподіяння шкоди самим собі!


Читайте також:


Залишити коментар: