Що робити українцям, які не будуть мати 35 років СТАЖУ?



Згідно із Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» (від 03.10.2017р.) та в цілому Пенсійною реформою 2017 року в Україні для її громадян під час виходу на пенсію страховий трудовий стаж повинен складати 35 років як необхідний для нарахування пенсійної виплати.

- джерело.

Таким чином, з 2028 року для виходу на пенсію в 60 років потрібно мати саме цей стаж. У Пенсійному Фонді прогнозують, що його будуть мати лише 45 % громадян, а інші 55% повинні продовжувати працювати. Експерти називають цю реформу прихованим підвищення пенсійного віку. Пояснюється це тим, що в Україні кількість працюючих по відношенню до пенсіонерів катастрофічно скорочується. Якщо ще у 2001 році на 88 пенсіонерів випадало 100 працівників, то зараз це співвідношення зрівнялося.

Після виходу цього закону багато українців задумалося — де ж брати такий стаж, адже в теперішній час далеко не всі роботодавці (як не дивно, але обминаючи закон!) користуються нелегальною найманою працею. Тому зараз деякі українці заховали свою трудову книжку під сукно і не скоро витягнуть звідси. На що можуть розраховувати ті громадяни які не будуть мати відповідного стажу? Закон каже — на соціальну допомогу.

Але ніхто не обіцяє, що розмір тієї допомоги може бути таким, щоб на нього прожити. як не сумно — але два-три рази придбати продукти в магазині і грошей немає! Чи не так? І сміх і гріх! Що ж тоді залишається українцям середнього віку? Мабуть, сподіватися, що коли прийде їх час вийти на пенсію, законодавство ще неодноразово зміниться, і оця пенсійна реформа не остання!

Для довідки: Якщо у 2018 році вам виповнюється 60 років, то 25 років страхового стажу вам буде достатньо, щоб піти наступного року на пенсію. Якщо, вам виповнюється 60 років у 2023 році, то страхового стажу у вашій трудовій повинно бути уже не менше, ніж 30 років, а якщо 60 виповниться у 2028 році або пізніше, тоді вам знадобиться не менше 35 років стажу.


Читайте також:


Залишити коментар: