Сальвіні хоче дострокових виборів в Італії – ЗМІ



Віце-прем’єр Італії, лідер ультраправої “Ліги” Маттео Сальвіні, який також є міністром внутрішніх справ, визначив вихідні 10-11 березня як дату для можливих позачергових виборів.

- джерело.

Про це повідомляє la Repubblica.

Сальвіні і ще один заступник прем’єр-міністра Луїджі Ді Майо обидва відмовляються погодитись на дефіцит у бюджеті 2019 року нижче 2,1 відсотка у суперечці з Єврокомісією.

Візит прем’єр-міністра Джузеппе Конте до Брюсселя, під час якого він представить пропозиції щодо бюджету, розглядається в уряді як “однозначна поразка”, і відповідна криза може зіграти на руки Сальвіні, йдеться у матеріалі.

Хоча його “Ліга” технічно є молодшим членом правлячої коаліції, опитування показують, що вона обігнала “5 зірок” як найпопулярнішу Італію. Майже всі у “Лізі” виступають за нові вибори.

Сам Сальвіні спростував спекуляції щодо нового голосування, назвавши це “фейковими новинами”, повідомляло агентство ANSA.

За можливим сценарієм, Сальвіні спричинить кризу уряду, і якщо спроби утворити нову коаліцію не увінчаються успіхом, президент Серджіо Матарелла може закликати до нового голосування. Матарелла має останнє слово щодо проведення нових виборів.

Європейська комісія відхилила проект бюджету Італії через те, що він не відповідає фінансовим правилам єврозони. Згідно з процедурою, країни ЄС мають час на коригування фіскальних показників бюджету до винесення подальших рішень, зокрема ймовірних санкцій.


Читайте також:


Залишити коментар: