Саакашвілі розповів, чому Зеленський програє у війні з Росією: “Путін вирішив…”



Коли новообраний президент Володимир Зеленський прийде до влади, Україна не зможе вистояти проти повномасштабного настання Росії

- джерело.

Під час інтрев’ю польським журналістам екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі оцінив перспективи українців у війні з президентом Росії Володимиром Путіним. Він опублікував розмову на сторінці в Facebook.

За його словами, Україна опиниться в дуже важкій ситуації і неминуче програє. Хоча і Росія зазнає великих втрат. Міхеїл Саакашвілі згадав, як у 2008 році зіткнувся з відкритим вторгненням російської армії на територію Грузії. Тоді Кремль відправив проти нього всі сили, включаючи авіацію. На думку політика, якби подібне сталося при Володимир Зеленський – Україна не змогла вистояти.

“Росія дуже швидко розбила б українську лінію оборони. Захід військовими діями Україні не допоможе. Москва мусила б, однак, рахуватися з поважними економічними наслідками. Імпорт російської нафти був би призупинений, Росія була би відключена від системи SWIFT і, не виключено, що Європа відмовилася б від російського газу. Це дорого коштувало б Росії, а наслідки були би катастрофічними. Проблема полягає в тому, що Путін може вирішити, що йому це окупиться. Він хоче будь-яким чином утримати в Росії владу. У якийсь момент він вирішив, що тримання суспільства у постійній напрузі та початок воєнних дій є найліпшою стратегією.”, – заявив Міхеїл Саакашвілі.

У той же час, екс-президент Грузії позитивно оцінив перемогу Володимира Зеленського на президентських виборах. Він звернув увагу, що шоумен отримав стовідсоткову впізнаваність і став символом втечі від старої системи завдяки серіалу “Слуга народу”. Однак Міхеїл Саакашвілі не думає, що більшість українців проголосували за серіал. Адже шоумени у владі стали світовою тенденцією. До їх числа можна віднести і президента США Дональда Трампа. “Всім набридли люди в краватках і нудні промови. Це – погана новина для більшості сьогоднішніх європейських політиків”, – підкреслив Міхеїл Саакашвілі.

Сам екс-губернатор Одеської області поки не бажає повертатися в український уряд. Все, чого він бажає – мати можливість законно відвідувати Україну:

“Я не хочу займати будь-яких посад при президенті Зеленському. У мене тільки намір отримати назад своє українське громадянство, яке було незаконно відібрано Порошенко. Нічого більшого я не хочу. Охоче ​​поділюся з президентом моїм досвідом, охоче буду давати лекції для молоді в Україні”.


Читайте також:


Залишити коментар: