Рятувальники розбирають завали руками: названо можливі причини вибуху та обвалення будинків в Італії



Великий витік газу з підземного трубопроводу міг спричинити потужний вибух і обвалення будинків 12 грудня в сицилійському муніципалітеті Равануза. При цьому ще за кілька днів до трагедії місцеві жителі відчули запах газу.

- джерело.

Рятувальники розбирають завали руками: названо можливі причини вибуху та обвалення будинків в Італії

За словами командира пожежної команди Агрідженто Джузеппе Мерендіно, саме пошкодження магістральної мережі і витік газу, що відбувся після цього, міг статися через зсув або негоду. Про це повідомляє видання Today Cronaca (щоб подивитися фото, доскрольте до кінця сторінки).

Рятувальники розповіли, що, ймовірно, під зруйнованими вибухами будинками в Раванусі за цілий день накопичився метан під землею. При цьому концентрації газу 5-15% могло вистачити для руйнівного вибуху. Наразі тривають роботи з розбору завалів, причому через сильні пошкодження частину зруйнованих конструкцій доводиться розбирати руками.

Зі свого боку прокурор Агрідженто Луїджі Патронаджіо відкрив справу про катастрофу та неумисне вбивство. За його словами, зараз правоохоронцям належить перевірити десять тисяч квадратних метрів зруйнованої площі, підняти документацію за десятиліття та з’ясувати, чи проводилися роботи з технічного обслуговування газового трубопроводу протягом багатьох років.

Крім того, муніципальний радник Раванузи Джузеппе Сортіно каже, що це не перший випадок, коли витік газу був зареєстрований у даному районі. Чиновник запевняє, що неодноразово проводилися ремонтні роботи, проте наголошує, що метанова мережа була збудована майже сорок років тому.

Агентство ANSA повідомляє, що всупереч тому, що спочатку Служба цивільного захисту повідомляла про чотирьох загиблих, одна жертва ще не встановлена. Відтак, на цей час підтверджено інформацію про трьох загиблих. Пошуки решти зниклих продовжуються.

Рятувальники продовжують розбирати завали на місці вибуху

Пошуки зниклих людей продовжуються

Вибух, ймовірно, був викликаний витоком газу


Читайте також:


Залишити коментар: