Останній дзвінок 2024 року: коли в Україні закінчиться навчання – названо дату



Коли в Україні буде останній дзвінок цього року

- джерело.


В Україні триває повномасштабна війна у зв’язку з цим останній дзвінок в Україні 2024 року пройде в її умовах. Через військові дії школи можуть самостійно встановлювати дати канікул залежно від ситуації в регіоні. Коли заплановано останній дзвінок, розповідає УНІАН.

Навчальний рік у школах, згідно з постановою стартував 1 вересня 2023 року, але триватиме він на місяць довше – до 28 червня 2024 року. Такі загальні рекомендації щодо освітнього процесу, але водночас у Міносвіти зазначають, що дату завершення навчального року можуть на місцях визначати педради та керівники шкіл – залежно від рівня освітніх втрат.

Але свято останнього дзвоника не залежатиме від цього, його цього року планують провести раніше, ніж минулого – наприкінці травня. Останній дзвінок 2024 року, незалежно від тривалості навчального року, у більшості шкіл прозвучить 31 травня.

До 28 червня може тривати атестація, компенсаторні заняття та інші заходи освітньої програми у навчальних закладах, де, наприклад, освітній процес часто переривався через обстріл. У деяких містах, наприклад, у Харкові, додаткові заняття пропонують також проводити в серпні.

Щодо випускних, то з ними також визначилися ще не всі школи – ці дати також залежать від навчального процесу. З того, що відомо зараз:

випускний у 9 класів планують провести 7 червня;
випускний у 11 класів – 15 червня.
Знову ж таки, час проведення цих заходів залежатиме від ситуації у тому чи іншому регіоні.

Сообщение Останній дзвінок 2024 року: коли в Україні закінчиться навчання – названо дату появились сначала на NEWS TiME.


Читайте також:


Залишити коментар: