Росіяни зруйнували ще один міст у Сєвєродонецьку й масовано обстрілюють останній



Протягом лише однієї доби в Луганській області було знищено 30 будинків. Ворог продовжує обстрілювати Сєверодонецьк, а мешканці Лисичанська намагаються поспішно залишити місто.

Пише - джерело.

Водночас, зазначив в ефірі національного марафону очільник Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай, російська армія продовжує руйнувати мости, щоб перекрити будь-яке сполучення із містом.

Росіяни намагаються ізолювати Сєвєродонецьк
Гайдай вчергове наголосив, що ситуація в Сєвєродонецьку складна. Ворожа армія зруйнувала другий міст. Зараз масовано обстрілюють останній – третій. Мотив окупантів простий – повністю відрізати місто.

Я так розумію, що вони хочуть повністю відрізати Сєвєродонецьк від можливості вивозити людей та довозити війська для підсилення,
– зазначив очільник ОВА.

Крім того, за словами Гайдая, загарбники звозять в регіон підкріплення з Росії, тож днями бої тільки посилюватимуться.

“Скоріш за все, сьогодні-завтра вони будуть кидати усі резерви, щоб захопити місто. Можливо, і в інших напрямках, аби контролювати трасу Лисичанськ – Бахмут”, – розповів він.

Він зазначив, що новини про завод “Азот”, який поширюють росіяни, – повна нісенітниця. Наразі приміщення не заблоковане. Бої йдуть на околицях та в місті, проте не всередині заводу.

Нагадаємо, 21 травня глава Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що окупанти зруйнували міст між Сєвєродонецьком та Лисичанськом,
Ситуація у Сєвєродонецьку: дані Генштабу
Ситуація на Луганщині змінюється із блискавичною швидкістю. Уранці 12 квітня у Генштабі ЗСУ повідомили, що на Сєвєродонецькому напрямку окупанти ведуть активні штурмові дії. Водночас наші захисники завдають ударів у відповідь.

Захоплення Сєвєродонецька залишається головною ціллю ворога, тож бойові дії в районі населеного пункту продовжуються. Зокрема, наші захисники відбивають атаки росіян у районі Тошківки, де 10 червня вороги застосували “Сонцепьок”.

Також відомо, що рівень води у річці Сіверський Донець значно впав. Саме тому російські загарбники можуть спробувати переправитись через річку та зробити в районі Білогорівки новий плацдарм. Також ворог намагатиметься прорвати лінію оборони наших захисників у Попасній.

Керівник міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецька Олександр Стрюк повідомив про те, що бої на вулицях не припиняються, так само як і бомбардування. Третина міста контролюється Збройними Силами України: побудовано лінію оборони, і в прилеглих житлових кварталах точаться бої.


Читайте також:


Залишити коментар: