Росіяни наступні 5 днів будуть рівняти Луганщину з землею, – Гайдай



Ситуація на Луганщині дуже складна – на території області тривають жорстокі бої. Наші захисники ціною свого життя і здоров’я мужньо тримають оборону, саме тому російські загарбники намагаються стерти міста Луганщини з лиця землі.

Пише - джерело.

Росіяни прагнуть захопити Сєвєродонецьк, аби “продати” будь-яку перемогу, про це розповів очільник Луганської ОВА в рамках марафону єдиних новин. Сергій Гайдай також зазначив, що захоплення Сєвєродонецька дасть окупантам лише психологічну перемогу.

Це лише психологічне полегшення для них, адже стратегічно це місто нічого не дасть, говорить Гайдай.

Прогнозуємо, що найближчим часом, окупанти кинуть всю свою техніку саме на цей напрямок. Очікуємо, що у найближчі 5 днів будуть посилюватись обстріли з усієї техніки, яка є у ворога,
– застерігає очільник Луганської ОВА.

За словами Гайдая, російські окупанти будуть бити з важкої артилерії, будуть намагатись зрівняти все із землею. Як пояснює Сергій Гайдай, все через те, що у окупантів немає іншої тактики і вони просто не вміють воювати по іншому.

В Луганській області у зоні відповідальності певних бригад нашим захисникам доводиться відбивати по 6 і більше атак щодня. Тим часом на Донеччині українські позиції вороги накривають постійними артилерійськими обстрілами. Також росіяни б’ють з авіації.

Окупанти вперто намагаються захопити Сєвєродонецьк – останні новини
Збройні сили Росії зосередилися на захопленні Сєвєродонецька після того, як окупували 95% території Луганської області. Війська агресора наприкінці травня частково прорвали оборону ЗСУ та зайшли вглиб міста. Відтоді у Сєвєродонецьку точаться запеклі бої.
За даними Генштабу ЗСУ, росіяни кинули основні сили, щоб оточити наших військових біля Сєвєродонецька та Лисичанська. За словами Сергія Гайдая, Росія хоче захопити місто до 10 червня.
Британська розвідка 5 червня повідомила, що Збройні Сили України здійснили вдалий контрнаступ у Сєвєродонецьку, що могло призупинити оперативний успіх росіян.
За попередніми даними глави Луганської ОВА, росіяни контролюють половину міста. Зокрема, ворожа армія зайнялася позиції у східних кварталах Сєвєродонецька. Місто наразі поділене навпіл.
Сергій Гайдай заявив, що ЗСУ, яким нещодавно на допомогу прийшли бійці Інтернаціонального легіону, можуть відбити місто. Та він зазначив, що це не матиме стратегічного значення.
Голова Сєвєродонецької ОВА Олександр Стрюк 4 червня інформував, що ситуація у місті складна. За його словами, українські військові намагаються витіснити ворога, через що ведуться позиційні вуличні бої.


Читайте також:


Залишити коментар: