РОСІЯ СКЛАЛА СПИСОК ВІДОМИХ УКРАЇНЦІВ, ЯКИХ ПЛАНУЄ АРЕШТУВАТИ ЧИ ВБИТИ У ВИПАДКУ ВТОРГНЕННЯ – ЗМІ



За даними розвідки США та Британії Росія склала список опонентів, яких потрібно арештучати чи вбити. А також налагодила контакти зі своїми прихильниками в Україні, аби мати вплив на місцеве самоврядування.

Пише - джерело.

Сполучені Штати Америки отримали розвідувальні дані про те, що Росія у випадку вторгнення в Україну може атакувати відомих політичних опонентів, антикорупційних активістів, білоруських і російських дисидентів, які живуть у вигнанні. А за інформацією британського аналітичного центру оборони агенти Федеральної служби безпеки Росії широко проникли в українські органи місцевого самоврядування та почали визначати мережі окремих осіб, на яких можна було б покластися, щоб керувати місцевими органами влади в разі російського вторгнення. Про це пише «Українська Правда» з посиланням на дані американської та британської розвідки.

Foreign Policy з посиланням на американського чиновника й джерела, посвячені у дані розвідки США заявляє, що чотири особи, ознайомлені з американською розвідкою, заявили, що Росія підготувала списки українських політичних діячів та інших відомих осіб, які підлягають арешту або вбивству у разі нападу Росії на Україну.

П’ята особа, – американський чиновник, який говорив на умовах анонімності, – сказала, що Сполучені Штати знижують рівень секретності розвідданих щодо загроз конкретним групам в Україні, щоб поділитися цією інформацією з українськими урядовцями та іншими партнерами в регіоні, які можуть допомогти.

«Як ми бачили в минулому, ми очікуємо, що Росія спробує посилити співпрацю за допомогою залякування та репресій. Ці дії, які в минулих російських операціях включали цілеспрямовані вбивства, викрадення/насильницькі зникнення, затримання та застосування катувань, ймовірно, будуть спрямовані на тих, хто виступає проти дій Росії, включаючи російських та білоруських дисидентів у вигнанні в Україні, журналістів та антикорупціонерів, а також уразливих верств населення, таких як релігійні та етнічні меншини та членів ЛГБТ спільноти», – цитує видання своє джерело.

Як пише «Українська Правда» в Офісі президента цю інформацію ще не прокоментували.

Тим часом партнери з «Five Eyes» – це розвідувальний альянс, до якого входять США, Велика Британія, Канада, Австралія й Нова Зеландія, також відстежували російські спецслужби, такі як ФСБ і ГРУ, які створюють списки мішеней і вбивств.

Один помічник Конгресу, висловлюючись на умовах анонімності, сказав, що ці кроки є типовими для російської доктрини: Збройні сили захоплюють військові об’єкти, спецагенти – формують конфлікт, розвідники – мають позбутися елементів опозиції.

Раніше британський аналітичний центр оборони Royal United Services Institute опублікував звіт, заснований на інтерв’ю з кількома високопоставленими співробітниками української розвідки.

У ньому стверджується, що агенти Федеральної служби безпеки Росії широко проникли в українські органи місцевого самоврядування та почали визначати мережі окремих осіб, на яких можна було б покластися, щоб керувати місцевими органами влади в разі російського вторгнення.

Додамо, що пресцентрі ООС заявили, що окупанти продовжують підступно вести артилерійський вогонь з населених пунктів та розміщують свої артилерійські системи поблизу житлових будинків. Такими діями ворог намагається змусити підрозділи Збройних Сил України відкривати вогонь у відповідь, щоб в подальшому звинуватити українських захисників в обстрілах мирних мешканців.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден, учора, 18 лютого виступив зі зверненням щодо ситуації в Україні. Відповідаючи на питання журналістів, він сказав, що США мають підстави вважати, що Володимир Путін уже ухвалив рішення щодо вторгнення в Україну.


Читайте також:


Залишити коментар: