Росія порушила повітряний простір і відпрацьовує ракетні удари по Естонії – Міноборони



Напередодні саміту НАТО Естонія вперше звинуватила РФ у порушенні повітряного простору. Керівництво балтійської держави, яка є членом НАТО, також відзначає щоденні російські військові навчання, в рамках якого імітуються ракетні удари по території країни. Про це повідомляє Sky News.

Пише - джерело.

“Ми спостерігаємо російську загрозу, яка ніколи раніше не була такою ж серйозною, як зараз”, – заявив у вівторок, 21 червня, високопоставлений представник Міноборони Естонії Кусті Салм.

Влада Естонії викликала посла РФ у Таллінні, щоб висловити ноту протесту проти появи російського прикордонного вертольота МІ-8, який минулої суботи на кілька хвилин опинився в повітряному просторі Естонії.

У балтійській країні не вважають це випадковістю, оскільки останні кілька днів було кілька подібних прикладів, зокрема, російські вертольоти пролітали в безпосередній близькості від кордону.

Понад те, ЗС РФ проводить військові навчання, у яких імітуються ракетні удари по сусідній країні.

“Це реальність. Вони фактично відпрацьовують ракетні удари по території НАТО і дають нам про це знати”, – заявив Салм.

Така ворожа активність щодо Естонії відбувається на тлі напруженості та обміну думками між РФ та Литвою через рішення Вільнюса заблокувати транзит залізницею підсанкційних товарів до Калінінградської області.


Читайте також:


Залишити коментар: