Росія перекинула війська і військову техніку до кордону з Україною



Раптові навчання були оголошені 17 липня і триватимуть до 21 липня.
Літаки Іл-76 ВКС Росії перекинули особовий склад і військову техніку розвідувальних підрозділів з Тверської області на аеродроми в Краснодарському краї і Ростовській області. Зробили це після початку перевірки боєготовності російських військ з ініціативи президента РФ Путіна.

Про це пише Gazeta.ru з посиланням на Міноборони РФ, передає Главком.

- джерело.

Повідомляється, що всього на аеродроми Південного військового округу було доставлено 10 одиниць військової техніки. Також авіація була перевірена на готовність перебазуватися на оперативні аеродроми.

«Близько 150 літаків і вертольотів оперативно-тактичної, штурмової, бомбардувальної і армійської авіації авіаційних з’єднань 4-ї армії ВПС і ППО Південного військового округу збройних сил РФ перевірені на готовність до перебазування на оперативні аеродроми», – йдеться в повідомленні.

Перевірка бойової готовності проводиться під керівництвом комісій Генерального штабу збройних сил РФ.

Нагадаємо, що раптові навчання були оголошені 17 липня з наказу голови держави. Вони триватимуть до 21 липня. У перевірці візьмуть участь війська Південного і Західного військових округів, морської піхоти Північного і Тихоокеанського флотів і окремих з’єднань центрального підпорядкування, а також Повітряно-десантні війська.

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар прокоментував наказ президента Росії Володимира Путіна, яким він дав завдання перевірити готовність військ на кордоні з Україною.

17 липня стало відомо, що Путін доручив провести раптову перевірку армії. Перевірка торкнеться військ, розташованих, зокрема, поблизу кордону з Україною. Такі дії проводиться для оцінки рівня підготовки армії, а також для вирішення про допуск об’єднань і військових частин до навчання «Кавказ-2020».

Міністр оборони Андрій Таран вже заявив, що через російські військові навчання «Кавказ-2020», які відбудуться в другій декаді вересня, Міноборони України також хоче провести військові навчання в цей час.

Як повідомлялося, нещодавно на полігонах анексованого Криму Росія розпочала двосторонні батальйонні тактичні навчання з підрозділами армійського корпусу Чорноморського флоту РФ.

11 липня в окупованому Криму помітили колону російської військової техніки, яка рухалася у напрямку Сімферополя. Більшу частину техніки складали військові вантажівки з відкритим кузовом.


Читайте також:


Залишити коментар: