Росія буде роздавати свої паспорти всім українцям за спрощеною процедурою



Президент Росії Володимир Путін повідомив, що Москва розглядає можливість про надання російського громадянства в спрощеному порядку не тільки жителям окремих районів т.зв. “ДНР” і “ЛНР”, а громадянам всієї України. Про це він заявив на прес-конференції в Пекіні сьогодні, 27 квітня.

- джерело.

“Ми взагалі думаємо про те, щоб надавати в спрощеному порядку громадянам України наше громадянство”, – сказав глава Росії на прес-конференції за підсумками свого візиту в Китай.

Путін також підкреслив, що рішення про надання в спрощеному порядку громадянства Росії жителям т.зв. “ДНР” і “ЛНР” було “не спонтанним рішенням, воно не приймалося з кондачка”.

“Перш, ніж підписати цей указ, ми все порахували: і кількість претендентів на наші паспорти, і кількість пенсіонерів з цього числа – це приблизно одна третина з того контингенту, який, як ми вважаємо, може претендувати на наше громадянство”, – відзначив російський лідер.

Путін також запевнив, що всі соціальні зобов’язання перед росіянами будуть виконані, незважаючи на рішення про паспорти для жителів Донбасу.

“З приводу виконання або невиконання наших соціальних зобов’язань перед нашими громадянами в Росії: сумнівів немає – всі соціальні зобов’язання, абсолютно всі соціальні виплати, пенсії, їх підвищення – все буде виконано. Тут немає ніяких сумнівів”, – заявив він.


Читайте також:


Залишити коментар: