Російські військові увірвалися на територію Грузії: люди в паніці. Перші подробиці і заява уряду



Російські військові увійшли в село Хурвалеті, яке розташоване на лінії поділу в зоні грузино-осетинського конфлікту.

- джерело.

Про це повідомляє лідер антиокупаційного руху “Сила в єдності” Давид Кацарава, передає “Ехо Кавказу”.

За його словами, у Хурвалеті направилися активісти. Інформацію також підтверджують місцеві жителі в соцмережах, відзначаючи, що російські військові зайняли частину села.

При цьому грузинська поліція не пропускала в бік села журналістів і присутніх громадян, заблокувавши всі проходи і відмовившись коментувати ситуацію.

Місцеві жителі повідомили, що обстановка в селі залишається напруженою. Російські військові перетнули лінію поділу і не пускають людей на власні ділянки.

При цьому пересування російських військових було помічено біля села Атоці.

За словами мера Горійського муніципалітету Костянтина Тавзарашвілі, військові в масках перебувають на підконтрольній центральній владі Грузії території.

“Поки невідомий мотив їх появи. На місці перебувають грузинські правоохоронці”, — повідомив Тавзарашвілі.

Раніше біля села Хурвалеті з боку самопроголошеної республіки Південна Осетія російські військові встановили спостережний пункт із вишкою.

Додамо, що згодом в уряді Грузії прокоментували інформацію про появу російських солдатів на території країни.

За словами міністра Грузії з питань примирення і громадянської рівності Кетеван Цихелашвілі «російські військові перебували на окупованій території, а не на території контрольованої грузинською владою». Вона також пояснила, що раніше поширилася невірна інформація.

«Російські солдати, за нашою інформацією, перебували за окупаційної лінією на окупованій території, куди вони, на жаль, зайшли в 2008 році», – додала міністр.

При цьому вона зазначила, що сам по собі факт появи озброєних людей поблизу населених пунктів, це «джерело занепокоєння для населення». За її словами, були мобілізовані грузинські правоохоронці і спостерігачі ЄС. Вони пояснили, що російські солдати не переходили на контрольовану Грузією територію.

Відзначимо, яка наразі ситуація на цій території достеменно невідомо, однак дії активістів залишаються широко обговорюваною темою в грузинських соцмережах.

Частина людей схвалює таку активність, вважаючи, що саме завдяки цим діям російські прикордонники відступили назад. Інша частина вважає таку поведінку в конфліктному регіоні неприпустимою.


Читайте також:


Залишити коментар: