“Робить з організму “пекельний інкубатор”, штам “Омікрон” нещадно мучить інфікованих “: медики про небезпеку вірусу



Штам “Омікрон” активно шириться світом, а медики вже готові говорити про загрози, які несе новий варіант вірусу. Виявляється, що він перетворює деякі органи людини на справжній “пекельний інкубатор”, де розмножується зі страшною силою, що дозволяє ефективно інфікувати людей.

- джерело.

Як інформує “Obozrevatel”, вчені вважають, що штам “Омікрон” плодиться у 70 разів активніше у тканинах верхніх дихальних шляхів, ніж штам “Дельта”. А це сприяє швидкій передачі вірусу.

Водночас у легенях Омікрон поширюється вдесятеро повільніше за попередній варіант COVID-19.

Група вчених на чолі з доктором Майклом Чан Чі-Вай кажуть, що дослідження показує важливість розуміння не лише особливостей Омікрону, а й імунної відповіді кожної людини на інфекцію.

Керівник дослідження підкреслив, що, заражаючи набагато більше людей, Омікрон може викликати серйозне захворювання та смерть, навіть якщо сам вірус може бути менш патогенним. Водночас, розвиваючись активніше в бронхах, ніж у легенях людини, південноафриканський штам може виявитися менш небезпечним і не призводити до тяжкого захворювання.

“Варіант Омікрон може частково уникати імунітету від вакцин та перенесеного зараження, загальна загроза від варіанта Омікрон, ймовірно, буде дуже значною”, – сказав доктор Майкл Чан Ві-Вай.


Читайте також:


Залишити коментар: