Робота за кордоном: що чекає українців у Польщі, Чехії або Німеччині (відео)



Стало відомо, скільки і в яких країнах українські заробітчани можуть добре заробити

- джерело.

Також названі найбільш затребувані вакансії за кордоном, пише ZIK.

У кожній країні свої особливості. Наприклад, Італія вимагає більше жіночих рук, щоб працювати прибиральницями і доглядати за хворими або дітьми. В Польщу і Чехію їдуть працювати в сільському господарстві або на заводах і фабриках. І тут більше потрібні чоловіки.

У компанії, яка шукає працівників для Європи, кажуть: ринок праці для українців в Польщі буде зростати щодня, тому що самі поляки їдуть на заробітки до Німеччини і Великобританії.

«Польща – перша країна ЄС, яка спростила процедуру працевлаштування для українців. Можна працювати, маючи лише біометричний паспорт», – розповідає керівник рекрутингової компанії Світлана Фіщенко.

Таким чином Польща є лідером серед країн, що мають вакансії для українців. Тільки в минулому році там видали мільйон дозволів на роботу. Другу сходинку посіла Чехія – двадцять тисяч в минулому році і вже сорок планують прийняти в наступному році.

У цих країнах можна заробити від семисот до тисячі євро на місяць. Витрачають робочі тільки на харчування, тому що житло зазвичай надає роботодавець. А ще він гарантує офіційне працевлаштування, стабільну зарплату і соціальне забезпечення.

Третє місце – за Німеччиною. Тут вдвічі вищий заробіток, але отримати легальну роботу без знання мови майже неможливо. Втім, найближчим часом становище може змінитися, кажуть рекрутери.

Також в список країн, куди їдуть на заробітки, входять США, Італія, Іспанія, Прибалтика, Кіпр, Ізраїль, Греція.

Надходження від трудових мігрантів – плюс для української економіки.

Адже валюта з Європи поповнює наші запаси. Наприклад, в минулому році тільки з Польщі працівники завезли три мільярди євро. Для порівняння – з США в Україну відправили майже сімсот мільйонів доларів. Росія ж серед українських заробітчан популярність втрачає.


Читайте також:


Залишити коментар: