Рівненські патрульні купили їсти пенсіонерці. У соцслужбі пояснили, чому є такі випадки



Патрульні у Рівному купили їсти 89-річній рівнянці, яка знаходилася у своїй квартирі сама та просила про допомогу. Поліцейських до її житла викликала сусідка, яка чула крики. Про це повідомили у пресслужбі патрульної поліції.

- джерело.

Про подібні випадки, коли рівнянам купували їсти саме поліцейські, пресслужба патрульних періодично повідомляє. Часто користувачі в соцмережах виявляють бажання допомогти цим людям та просять адреси. Суспільне звернулось за коментарем у соцслужбу, аби там пояснили, чому такі випадки взагалі стаються та чи справді ситуація доходить до такої, що літні люди не мають, що поїсти.

Випадок як приклад

По обіді 11-го січня сусідка викликала патрульних до будинку пенсіонерки на вулиці Виговського. Жінка нібито кричала про допомогу.

“Патрульні потрапили до будинку 89-річної рівнянки через вікно. Жінка впала на підлогу та не могла самостійно встати. Медичної допомоги вона не потребувала”, – розповіла Оксана Юрченко.

Речниця додала, що жінка нарікала на невелику пенсію та брак грошей на їжу. Також вона пояснила, що має родичів, але вони нібито не надають їй допомоги.

У підсумку патрульні за власний кошт купили жінці деякі продукти та повідомили про випадок соціальну службу.

Що кажуть у соцслужбі

Допомагати літнім людям потрібно і похвально, але при цьому варто детально зрозуміти потребу, – кажуть у Рівненському терцентрі соціального обслуговування. А більшість випадків, які “підривають” соцмережі – насправді набагато прозаїчніші.

“Ми ці випадки перевіряємо, а виявляється, що люди страждають деменцією, але мають усе необхідне, доглянуті. Багато хто відмовляється від допомоги, бо не хочуть бачити сторонніх у своєму помешканні через нав’язливу ідею, що хтось хоче забрати їхню хату”, – повідомила директорка Терцентру Лариса Степанюк.

Також вона додала, що за останніх чотири місяці від поліції надійшло три звернення, проте, жодне з них не підтвердилося.

Купувати людям продукти для пенсіонерів – не погано, – наголошує директорка. Проте, додає, у цій справі варто бути обережним із висвітленням інформації в соцмережах.

“Раніше в інтернеті всі обговорювали дідуся, який викликав поліцію, бо не мав, що їсти. Хоча, за день до того соцпрацівниця була у нього та наліпила вареників, накрутила голубців. Потім до цього чоловіка приходили невідомі люди, які пропонували йому переписати квартиру на них, а вони нібито доглянули б його до смерті”, – розповіла Лариса Степанюк.

Вона уточнила, що якщо допомога потрібна безхатченкам, то зв’язуватися потрібно з Рівненським обласним центром з надання соціальних послуг, який знаходиться на вулиці Жоліо-Кюрі. Якщо ж допомога потрібна людині, яка має де жити, то варто зателефонувати до Рівненського територіального центру соціального обслуговування з надання соціальної допомоги.

Чому патрульні допомагають

Перед новим роком патрульні купили ліків пенсіонерці, яка пояснила, що не має грошей купити в аптеці все необхідне.

“Ми не втомлюємося писати подібні пости з однією метою — привернути увагу до тих, хто поруч і потребує нашої допомоги. Наші дідусі та бабусі звикли робити все самостійно, щоб зайвий раз не турбувати рідних. Вони завжди піклувалися про нас, тож настав час гідно віддячити їм тим самим”, – пояснили вчинки патрульних у пресслужбі управління.


Читайте також:


Залишити коментар: