Релокований Запорізький завод кольорових металів у Франківську нарощує потужності і шукає робітників



Релокований до Франківська Запорізький завод кольорових металів нарощує виробництво. Підприємству, що працює на експорт, потрібні працівники.

Пише - джерело.

КУРС писав, що до Франківська за програмою релокації бізнесу частково перемістив свої виробничі потужності Запорізький завод кольорових металів, що спеціалізується на виробництві мідного кабелю.

Понад 30 років завод працює на ринку кабельно-провідникової продукції. Досвід, сучасне обладнання та налагоджена логістика дозволили підприємству стати експортером №1 в Україні по мідному кабелю.

Павло Черноус, керівник проекту та начальник виробничо-технічного управління розповідає, що близько 80% продукції експортується до краї Євросоюзу.

З вересня планують запустити додаткове обладнання, щоб збільшити обсяги виробництва. А з наступного року хочуть виготовляти понад 500 тон готової продукції в місяць.

«У нас найсучасніше в Україні підприємство з сучасним обладнанням європейських виробників. Це обладнання входить у топ світових лідерів виробництва кабельно-провідникової продукції. У серпні плануємо виготовити 100 тон готової продукції. Все це піде на експорт», – розповідає заступник начальника управління експлуатації Олександр.

За словами представника приймаючої сторони пана Володимира, протягом воєнного часу до них переїхало три підприємства: два виробничих та одне логістичне.

«Протягом пів року вже створено понад 200 робочих місць. Підприємства розвиваються і створюються ще більше місць для праці. А також під час переїду підприємств, вони створюють робочі місця не тільки на своє виробництво. Оскільки під час реконструкції нашої території, ми також залучаємо багато підрядників, що дає роботу людям», – каже Володимир.

Наразі 95% виробничих площ уже зайняті. «Бачимо, що є великий попит. Ми раді, коли в країні розвивається саме виробництво, тому що це додана вартість, а робочі місця це сплата податку в місцевий бюджет, з якого живе все місто», – каже пан Володимир.

Начальник управління праці Івано-Франківської міської ради Наталія Дмитраш наголосила, інформує пресслужба мерії, що підприємство шукає робітників: «Їхня продукція йде на експорт. На даний час підприємство в пошуку працівників, як і кожне, котре релокується, і шукає кваліфікованих спеціалістів робітничих професій. Можна звертатись у центр зайнятості, а там скерують на співбесіду».

Міський голова Руслан Марцінків додав, що завод і надалі планує розширення – буде ще більше станків, площа дозволяє. А це щонайменше 300 робочих місць та податки.

Нагадаємо, для релокації в Івано-Франківськ працює платформа https://www.savebusinessnow.if.ua. Вона допомагає перемістити до Франківська економічну діяльність та супроводжує в облаштуванні на новому місці.


Читайте також:


Залишити коментар: