Рейтинг Зеленського почав зростати, Порошенко другий – опитування



З початку лютого рейтинг президента Володимира Зеленського зріс майже на 2% на тлі накладення санкцій проти Віктора Медведчука.

Повідомляє - джерело.

Про це йдеться в опитуванні групи «Рейтинг», яке проводилось 22 та 23 лютого.

Згідно з дослідженням, впродовж лютого рейтинг чинного президента Володимира Зеленського продемонстрував зростання, в той час як рейтинг Юрія Бойка знизився.

Якби вибори відбулися найближчим часом то Зеленського підтримали б 23,1% тих, хто має намір голосувати та визначився із вибором. За Петра Порошенка проголосували б 14,4%, Юрія Бойка – 11,3%, Юлії Тимошенко – 10,9%. Ігоря Смешка підтримують 7,2%, Володимира Гройсмана – 5,7%, Дмитра Разумкова – 5,3%, Євгена Мураєва – 4,9%, Олега Ляшка – 4,1%, Арсенія Яценюка – 2,9%, Олега Тягнибока та Віталія Кличка – по 2,4%. У лідера парламентської фракції «Голосу» Кіри Рудик 0,5% підтримки.

Зазначимо, у попередньому опитуванні, проведеному протягом 2-3 лютого Володимир Зеленський мав 21, 2% підтримки, серед тих хто визначився та піде на вибори.

Водночас за Ю. Бойка станом на початок лютого проголосували б 17,1%, Порошенка – 16,4%, Тимошенко –12,3%. Смешка підтримують 7,5%, Гройсмана – 4,3%, Ляшка – 4,0%, Разумкова – 3,2%, Притулу – 3,1%, Тягнибока – 2,1%, Кличка – 1,1%.

У новому дослідженні групи «Рейтинг» замість Сергія Притули включили Кіру Рудик та додали Євгена Мураєва.

Соціологи опитали населення України віком від 18 років і старших в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу протягом 22-23 лютого. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Було опитано 2,5 тис. респондентів. Опитування проводили методом CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing -телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%.


Читайте також:


Залишити коментар: