Питання ромів стало каменем спотикання для правлячої коаліції Італії



Напередодні міністр внутрішніх справ країни доручив провести перепис та вислати з країни тих ромів, які не є громадянами Італії

- джерело.

Ідея італійського глави МВС Маттео Сальвіні провести перепис представників ромів, які проживають в Італії, викликала розбіжності всередині правлячої коаліції, повідомляють європейські ЗМІ.

Лідер руху “П’ять зірок” Луїджі Ді Майо, яке входить в коаліцію з партією “Ліга Півночі”, очолювану Сальвіні, заявив, що це рішення глави МВС “суперечить конституції”.

Газета зазначає, що рішення глави МВС Італії також викликало опір з боку прем’єр-міністра країни Джузеппе Конте, який, за повідомленнями італійських ЗМІ, заявив, що Сальвіні “зайшов занадто далеко”.

Напередодні міністр внутрішніх справ країни доручив провести перепис ромів і вислати з країни тих ромів, які не є громадянами Італії.

Однак ця пропозиція викликала широку хвилю критики по всій країні.

За даними італійських ЗМІ, в Італії проживають до 180 тис. представників ромської спільноти, тільки 43% з яких є громадянами Італії.

При цьому ЗМІ нагадують, що цей крок послідував приблизно через тиждень після того, як Сальвини відмовив у прийомі судна Aquarius з більш ніж 600 нелегальними іммігрантами на борту.

Раніше в червні влада Італії відмовилась пустити це судно, яке експлуатується організаціями SOS Mediterannee і “Лікарі без кордонів”, в свої порти і попросили зробити це Мальту. Однак мальтійська сторона теж заявила, що не прийме судно. В результаті розмістити нелегалів у себе погодилась Іспанія.


Читайте також:


Залишити коментар: