Прима-балерина Катерина Кухар знялася в спокусливому образі (фото)



За 150 років, приблизно стільки існує балет «Жизель», уявлення про моду і жіночі образи дуже змінилося.

- джерело.

Напередодні вистави «Жизель», яка відбудеться 20 квітня, Катерина Кухар знялася у незвичайній фотосесії відомого фотографа Вадима Яцуна. Про це повідомляє ТСН.

«Жизель» — це містична драма ХІХ століття. Історія про дівчину Жизель, котра померла через коханого, дізнавшись про його зраду, і стала вілісою. Існує легенда, що віліси — це наречені, котрі померлі до весілля. Втративши життя, ці істоти повертаються на землю вночі та мстять чоловікам за своє невдале жіноче щастя. Вночі вони виходять зі своїх могил і вбивають самотніх подорожніх. Удосвіта вони знову зникають.

У версії ХІХ століття віліси одягнені в довгі сукні, з спідницями шопенками, їхнє волосся зібране в пучок, а в руках вони тримають лілії.

Сучасну ж вілісу фотограф Вадим Яцун і стиліст Аліна Сорт побачили з довгим волоссям і в білому боді, в якому рукави нагадують крила янгола.

«За 150 років, приблизно стільки існує балет «Жизель», уявлення про моду і жіночі образи дуже змінилося. Я зі задоволенням пішла на цей експеримент. Партія Жизелі — одна з найважчих у класичному репертуарі. Вона побудована на контрастах в настрої й емоціях. На початку першого акту я маю зіграти довірливу, простодушну, відкриту світу селянську дівчину. А вже наприкінці цього акту, коли Жизель розуміє, що Альберт її зрадив, вона повинна дуже швидко подорослішати і мені необхідно передати глядачеві весь той біль і всю гіркоту втрати, зрадництва, які вона переживає і зіграти сцену божевілля на очах у глядача», — розповіла прима-балерина Національного академічного театру опери та балету України імені Тараса Шевченка та заслужена артистка України.


Читайте також:


Залишити коментар: