“Прямо під кабіною пілотів!”: Українські експерти зробили гучну заяву про аварію МАУ



Вчора майже добу експерти української комісії в Тегерані розбиралися в звезених на майданчик фрагментах літака.

Джерело Цензор.НЕТ в Державній комісії повідомляє про хід робіт:

- джерело.

1) Вчора ми прослухали записи однієї чорної скриньки. в якому записані переговори пілотів з диспетчерським центром Тегерана. Стандартний радіообмін. Диспетчер дає команду вийти на ешелон 2500 метрів і прощається, командир корабля спокійно спілкується. Важливо було зрозуміти одне – ніяких несправностей не було, екіпаж нічого не турбувало, диспетчер не попереджав про повітряну загрозу і про початок бойових дій. Після останньої команди запис обривається. Більше не було нічого. Ніяких спроб вийти на зв’язок, ніяких переговорів.

2) Найповніша інформація про політ повинна бути в другому чорному ящику. Але нам його обіцяли надати сьогодні, будемо дивитися вже спільно з канадськими експертами. Вони прилетять зі своєю апаратурою.

3) Ми зайнялися відновленням фрагментів літака. Треба було визначити як ці шматки металу, звалені у величезну купу, повинні бути пов’язані між собою.

4) Інтрига зберігалася допізна. Справа в тому, що ніяких пошкоджень на більшості деталей літака не було. Не було вибуху і пожежі ні в двигунах ні на крилах. Не виключено, що літак міг падати практично цілим. Не кидалися в очі, на відміну від останків “Боїнга” МН-17, якісь відразу помітні сліди ураження бойовими елементами на фюзеляжі і крилах. Багато пошкоджень на корпусі це результат падіння. Але після викладення всіх фрагментів літака стало очевидно, що не вистачає нижньої частини кабіни літака.

5) Серед уламків вдалося ідентифікувати фрагменти верхньої частини кабіни. І тут нарешті відбулася знахідка – приблизно о 22 годині. На фрагменті кабіни ми виявили пробоїни вражаючих елементів бойової частини ракети, які прошили обшивку. Ми знайшли! У нас вперше з’явилися прямі докази в цій справі, які давали можливість довести, що стало причиною загибелі літака. Для нас це був переломний момент.

Отже, що тепер відомо:

– Російська зенітна ракета “Тор” вразила лайнер в нижню частину фюзеляжу, прямо під кабіною пілотів.

– Пряме попадання і кабіна спалахнула зсередини. Миттєво відключився транспондер літака, який подає сигнали про політ. Миттєво пропав зв’язок.

– Поки немає даних, одна або дві ракети заподіяли такі ушкодження. Не виключено, що друга ракета також вразила фюзеляж знизу близько до першої. Але все це ще належить уточнити.


Читайте також:


Залишити коментар: