Просимо Зеленського зробити так само! Президент Узбекистану звільнив від податків простих людей, а олігархам підняв в 5 раз



Президент Узбекистану Шавкат Мірзіёев підписав постанову про нові пільги. На п’ять років від податків звільнили індивідуальних підприємців в сільській місцевості.

- джерело.

Мова йде про тих, хто організував в населених пунктах з кількістю населення менше 5 тис. Чоловік діяльність з надання перукарських послуг, послуг з пошиття одягу за індивідуальними замовленнями, ремонту взуття або відкрив лазню.

Пільгові мікрокредити будуть отримувати узбецькі фермери для організації теплиць, придбання насіння, саджанців худоби і птиці, сільськогосподарського інвентарю та інструментів, зрошувальних пристроїв (насоси, артезіанські свердловини та ін.) З метою розвитку виробництва в особистих підсобних і дехканських господарствах.

Крім того, всі індивідуальні підприємці в Узбекистані звільняються від сплати фіксованого податку, що сплачується за кожного найнятого працівника.

Пільги надаються і суб’єктам сімейного підприємництва. Тепер вони мають право без утворення юридичної особи наймати до трьох постійних працівників з укладанням з ними трудового договору та залучати в якості учасників сімейного бізнесу всіх близьких родичів, які досягли працездатного віку, говориться в повідомленні.

Крім цього, приватні водії тепер будуть сплачувати щомісячний фіксований податок від послуг з перевезення вантажів автомобільним транспортом вантажопідйомністю понад 3 тонн за ставкою в двократному розмірі від мінімальної заробітної плати.

Одночасно президент Узбекистану підвищує ставки податку для великого бізнесу. Так, на надрокористування при видобутку кольорових і дорогоцінних металів податки зросли в середньому в п’ять разів.

Відповідна постанова опублікована на сайті національної бази даних законодавства Узбекистану.

Ставка податку на видобуток рафінованої міді збільшена з 8,1 до 30%, на металевий цинк – з 4 до 20%, на золото – з 5 до 32%, на срібло – з 8 до 32%.

 


Читайте також:


Залишити коментар: