Проект HAMMER: американці розробляють унікальний винищувач астероїдів



Науковці та інженери із США розробляють проект унікального космічного корабля, місією якого буде знищення або переміщення небезпечних для Землі небесних тіл, зокрема астероїдів.

- джерело.

Наразі невідомо, чи втілять проект у життя і якою буде його вартість, – про це пише ТСН із посиланням на видання Fox News.

Концепт пристрою називатиметься, на перший погляд, вельми прозаїчно – Місія з ліквідації загрози астероїдів і екстреного реагування, проте англійською абревіатура читатиметься як HAMMER, тобто майже «Молот».

Він матиме можливість двома способами рятувати нашу планету від астероїдів: перший – удар тупою кінцівкою для того, аби збити небесне тіло з курсу, а другий – знищення ядерною боєголовкою. Кожен такий апарат матиме вагу 8,8 тонни. Чим раніше зафіксовано загрозу для Землі, тим менша ймовірність використання ядерної бомби для знищення астероїда. Тоді HAMMER зможе змінити траєкторію об’єкта.

Проте великі космічні тіла або такі, що розташовані вже надто близько до Землі, варто буде знешкоджувати ядерною зброєю.

Проте наразі невідомо, скільки може коштувати створення такого апарата і чи буде він створений взагалі. Найближчим часом експерти збиратимуться для обговорення варіантів і проектів створення місії.


Читайте також:


Залишити коментар: