Про відпочинок забудьте! Українців приголомшили рішенням



В Україні почала діяти більш жорстка відповідальність для боржників.

Стало відомо, що в базах даних прикордонників є інформація про близько 120 тисяч людей, яким обмежили виїзд з України через несплату аліментів. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

- джерело.

Так, прикордонники рекомендують громадянам України перед виїздом за кордон ретельно перевірити, чи не мають вони ніяких обмежень у виїзді за межі країни.

Також як приклад вони наводять історію 36-річного українця, який 1 січня 2020 року повинен був відправитися в Дубай, однак його не випустили з країни через заборгованості по аліментах.

До того ж, прикордонники розмістили відео, де чути, як людина лається і загрожує їм, а також обіцяє “накласти купу лайна”.

В результаті, на чоловіка склали адміністративний протокол і відправили в суд.

З 2018 року в Україні почала діяти більш жорстка відповідальність боржників аліментів. Ті, хто їх не виплачує понад 6 місяців не можуть виїжджати за кордон, керувати автомобілем, користуватися зброєю і полювати.

Міністерство юстиції створило публічний реєстр боржників аліментів – так звану “дошку ганьби”. Інформація про кожному неплательщике, по якому відкрито судове провадження за несплату аліментів понад 3 місяців, потрапляє в цей реєстр.


Читайте також:


Залишити коментар: