Про пільги доведеться забути: Влада ввела новий порядок надання субсидій



Українська влада ввела новий порядок надання субсидій, який ускладнив процес отримання пільг і державної допомоги для громадян.

- джерело.

Нові правила почали діяти 1 травня, проте чиновники не мають наміру на цьому зупинятися.

Українці кажуть, що субсидій їх все частіше позбавляють по «притягнутим за вуха» причинам. Наприклад, “не донесли ксерокопії свідоцтва про народження дітей, які проживають в квартирі».

Також можуть урізати і навіть зовсім скасувати допомогу тим, хто вже отримує гроші від держави, наприклад, по догляду за інвалідами. Соціальні інспектори наполягають на тому, що українці повинні вибрати один вид держдопомоги і отримувати тільки його. Дві і більше пільг в країні фактично заборонені.

Головна мета уряду – відмовити в наданні пільг максимальному числу українців, і змусити їх самостійно платити всю платіжку. Це єдиний спосіб знизити витрати на дотації по ЖКГ. Цього вимагають не тільки міжнародні кредитори, а й ті, хто регулярно зводить український бюджет, намагаючись зменшити його дефіцит.

У той же час в Мінсоцполітики кажуть, що ніяких повальних відмов у призначенні субсидій поки немає. Однак у відомстві нагадують про нові бюрократичні зволікання і паперові клопоти.

«Субсидії тепер призначаються за новими правилами, з більш серйозними критеріями. Окремі категорії громадян отримають їх автоматично. Але деяким все ж потрібно буде подати нові заяви», – зазначив гендиректор Директорату сім’ї та соціальної підтримки населення Мінсоцполітики Віталій Музиченко.

Заново подати всі документи довелося цілій армії пільговиків. За словами віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка, після вступу в силу травневих правил в деяких областях країни кількість субсідіантів, яким довелося переоформлювати державну допомогу досягла 70% колишніх пільговиків.

Юристи ж кажуть, що все більше людей звертаються до них за консультаціями, щоб зберегти право отримувати допомогу від держави. Вони передбачають, що чим більшій кількості людей її скасують, тим більше шансів, що населення почне засипати органи соцзахисту судовими позовами.


Читайте також:


Залишити коментар: