Поверніть нас додому: Полонений моряк з Прикарпаття знову написав лист



Наймолодший з бранців, 19-річний прикарпатець Андрій Ейдер написав з листа із в’язниці Лефортово українській журналістці телеканалу UATV Таїсії Турчин.
У своєму листі він розповів про стан свого здоров’я та умови перебування у СІЗО та завершив звернення привітанням з наступаючими святами та проханням “Поверніть нас додому”, пише Українська правда.

- джерело.

Військовий зазначив, що “хочеться скоріше повернутися додому”.

“Мрію, щоб це сталося хоча б до кінця січня, але мені здається, цій мрії не дано збутися… Уявлення не маю, наскільки це все затягнеться – півроку, рік… Сподіваюся на найскоріше політрішення, поки що часу пройшло досить небагато. … Не хочеться, щоб про це забували, адже 24 людини сидять просто так у СІЗО іншої країни… Адже усі ці люди – військові, вони служать народу України”, – зазначив Ейдер.

“Поверність нас додому, не забувайте нас”, – закликав юнак.

Також він згадав про “допити” та “зустрічі з різними людьми”, які має у СІЗО.

Говорячи про умови перебування у СІЗО, полонений зауважив, що вони “можна сказати, нормальні”.
“Є книги, електрочайник, холодильник, батареї гріють. Могло бути і гірше … Рани затягуються, можу ходити нормально, кульгаю. Сходами підійматися і спускатися важко. … Йду на поправку”, – додав Ейдер.

Нагадаємо, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації у Керченській протоці обстріляли та захопили українські малі броньовані артилерійські катери “Бердянськ” і “Нікополь”, рейдовий буксир “Яни Капу” під час планового переходу з порту Одеса на Чорному морі в порт Маріуполь Азовського моря.

За даними української сторони, на захоплених суднах перебували 23 моряки, 6 із них поранили. За даними російської сторони, захопили 24 особи.

Трьох травмованих моряків прооперували у лікарнях Керчі. Російські ЗМІ оприлюднили їхні імена: 24-річний Андрій Артеменко, 27-річний Василь Сорока і 19-річний Андрій Ейдер.

Через агресивні дії Росії на морі Україна запровадили воєнний стан у 10 областях.


Читайте також:


Залишити коментар: