«Постригли налисо»: курсанта, який обікрав атовця на смертному одрі, відправили в армію



Курсанта Львівської військової академії, раніше відрахованого за крадіжку, відправили до армії. Про це пише видання «Zahid.net».

- джерело.

Керівництво Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного завершило службове розслідування у справі про крадіжку курсантом великої суми з банківської карти помираючого бійця АТО. У Львові після гучного скандалу з престижного навчального закладу військового спрямування з ганьбою вигнали 20-річного курсанта і відправили служити в армію: хлопець переказав собі кошти із картки атовця, який на той момент був при смерті. Відрахувати і забрати до армії курсанта «сухопутки», який заплямував честь військового вишу, постановило начальство академії за результатами службового розслідування.

Нагадаємо, наприкінці жовтня курсанта Академії сухопутних військ звинуватили у крадіжці 3,5 тисячі гривень із банківської картки учасника АТО Олега Фоміна, який проходив лікування у Львові, та від отриманих тяжких травм помер. Зникнення коштів із карти чоловіка виявила вдова. Курсант був другом померлого бійця, і, коли той лежав у госпіталі паралізований, доглядав за ним, робив масажі.

Часто Олег просив товариша допомогти йому з банківськими операціями, тож курсант мав доступ до рахунка Фоміна. Як повідомив у середу, 14 листопада, Zaxid.net т.в.о. начальника Нацакадемії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного з морального та психологічного забезпечення Антон Миронович, 20-річного курсанта відрахували, після чого забрали до армії. Кошти, які він перевів із картки Олега Фоміна, повернуті дружині померлого бійця.

«У понеділок, 29 жовтня, службове розслідування було завершене і ми прийняли рішення з етичних міркувань його відрахувати. Він не достойний бути майбутнім офіцером. Після відрахування його перевели у 184-й навчальний центр у Старичеві, де він служить солдатом», – заявив Антон Миронович. За даними Мироновича, Франківський відділ поліції відкрив кримінальне провадження за фактом крадіжки, паралельне розслідування веде військова прокуратура Західного регіону.


Читайте також:


Залишити коментар: