Постачальники газу підвищили тарифи на січень: яка ціна



Українські газопостачальні компанії оприлюднили місячні тарифи на газ для населення, які діятимуть в січні 2022 року. Але більшість постачальників, як і раніше, відмовляються від місячних планів, залишивши тільки річну пропозицію, яка діє до 30 квітня 2022 року.

- джерело.

Постачальники газу підвищили тарифи на січень: яка ціна

Про це свідчать дані на сайтах компаній, пише РБК-Україна.

“ТАС Енергія країни”пропонує газ по 57,5 гривень за кубометр, (у грудні та листопаді 2021 року – 38,35 гривні, у жовтні – 30,06 гривень, у вересні 20,96 гривні за кубометр).

Але на ринку є набагато вигідніші пропозиції. Зокрема, “Галнафтогаз” зберіг місячний тариф на грудень на рівні 7,99 гривні за кубометр.

При йьому значна частина газопостачальників відмовилися від місячних тарифів, залишивши тільки річну пропозицію. Зокрема, це стосується компаній під брендом “Твій Газзбут”, на які припадає більша частина ринку. “Нафтогаз України” теж не пропонує місячний тариф.

Річні тарифні плани залишаються значно вигіднішими. Базові фіксовані ціни, як і раніше, коливатимуться від 7,80 до 13,50 гривень за кубометр. Більшість компаній встановили річні ціни до 9 гривень за кубометр. Своєю чергою кілька компаній пропонує річний тариф нижче 8 гривень, зокрема, ГК “Нафтогаз України” – 7,96 гривні за кубометр.


Читайте також:


Залишити коментар: