Посольство України в США відреагувало на наміри повернути Росію до G7



Посольство України в США закликає лідерів країн-членів “Групи семи” не відступатися від своєї принципової позиції і спільними зусиллями примусити агресора поважати світовий порядок, а також повернутися до конструктивної поведінки.

- джерело.

Посольство України в США висловило стурбованість припущеннями президента США Дональда Трампа щодо можливості повернення РФ у «Велику сімку». Про це повідомляє посольство України в США на своїй сторінці у Facebook. «Стурбовані появою припущень щодо можливості повернення Російської Федерації до «Групи семи», – йдеться в повідомленні. Українські дипломати звертають увагу, що Росію позбавили права бути членом цього почесного клубу через незаконну спробу анексії Криму і застосування сили у порушення норм і принципів міжнародного права. «Окупація українського півострова триває, ситуація з правами людини невпинно погіршується, агресія РФ на Донбасі продовжується, а сама Росія стрімко віддаляється від принципів і стандартів, які об’єднують членів «Групи семи», – зазначили американські дипломати.

Посольство України в США закликає лідерів країн-членів «Групи семи» не відступатися від своєї принципової позиції і спільними зусиллями примусити агресора поважати світовий порядок і повернутися до конструктивної поведінки.

Як повідомляв УНІАН, 20 серпня президент США Дональд Трамп заявив, що «безперечно» підтримав би повернення Росії у «Велику сімку».

У свою чергу, президент Франції Еммануель Макрон вважає, що такий крок можливий після врегулювання кризи в Україні. Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що причини виключення Росії з «Великої вісімки» не усунено, тому говорити про повернення до цього формату передчасно.

Росія була виключена з «Великої вісімки» в 2014 році після анексії Криму. З того часу представники західних країн неодноразово заявляли, що відновлення участі РФ в G8 пов’язано з «кримським питанням» і дотриманням Росією Мінських угод, які передбачають припинення конфлікту на Донбасі. До клубу семи високорозвинених країн світу входять США, Японія, Німеччина, Велика Британія, Франція, Італія, Канада.


Читайте також:


Залишити коментар: