Порошенко вирішив змінити українське громадянство



В планах це було ще з початку місяця

- джерело.

Представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко повідомила, що глава держави вніс на розгляд під час Погоджувальної ради законопроект №8156 про зміни до закону про громадянство.

Вона підкреслила, що згідно документу запроваджуються додаткові можливості для надання і відмови в громадянстві України. Братимуть до уваги в першу чергу територіальне походження особи, а також факт вчинення нею злочину і засудження до позбавлення волі на території нашої держави.

Уточнюються зокрема й правила для відповідних державних органів, котрі опікуються питаннями громадянства, в частині перевірки підстав набуття для громадянства, погодження чи оформлення. Поки що тексту документі на офіційному сайті Верховної Ради немає.

Слід відзначити, що проект закону про внесення змін до закону про громадянство ще на початку поточного місяця представили на засіданні Ради національної безпеки та оборони (РНБО).

Мова йшла про удосконалення процедур та посилення контролю за набуттям громадянства України, обмеження і більш чітке визначення підстав для набуття громадянства, посилення відповідальності за порушення у цій сфері, враховуючи зростання загроз національній безпеці України, пов’язаних з зовнішньою міграцією в умовах російської агресії.


Читайте також:


Залишити коментар: