Порошенко робить собі субсидію, а Гройсман “забув” про Mercedes



Цьогорічний період подання електронних декларацій завершився, і політики вкотре вразили нечуваними статками. Президент Петро Порошенко заявив про 16 млн гривень прибутку та понад 21 млн видатків, ідеться в сюжеті ТСН.19:30., передає Корупція.Інфо

- джерело.

Також президент задекларував колекцію старовинних картин, дорогоцінні годинники, землю і розкішні меблі. Зарплата Петра Олексійовича становила лише 330 тисяч гривень на рік – їх він віддав на благодійність. Інше – це відсотки за банківськими рахунками. Без малого 4 мільйони президентських гривень пішли на освіту дітей, левова частка видатків була витрачена на комуналку і оренду нерухомості – 800 тисяч тільки за газ та електрику. Загалом на проживання було витрачено 5,5 млн гривень, що значно перевищує поріг у 15% сукупного доходу родини, тож Порошенко може претендувати на субсидію. Вписав у декларацію глава держави відпочинок на Мальдівах, його вартість вп’ятеро менша за озвучену журналістами – 2,7 млн гривень.

Топ-чиновники у строки вклалися. Приміром, Президент задекларував понад 16 мільйонів гривень доходу за 2017 рік. Витрачав минулого року Порошенко переважно на відпочинок – у статті “витрати” вони позначені як “на туризм”. Багатшим за Президента торік став Прем’єр – у декларації Гройсмана – понад 17 мільйонів гривень доходів.

Крім політиків, електронні декларації цьогоріч заповнили й громадські активісти
Генпрокурор Юрій Луценко задекларував 1,3 млн гривень заробітної плати. Їздить Луценко на службовому автомобілі і не має власного житла, на рахунках у різних банках тримає трохи більше мільйона гривень, 3 тисячі євро та 11 тисяч доларів. Його дружина Ірина Луценко здекларувала значно скромнішу зарплату, квартиру в центрі Києва, будинок у Дубно та кілька дорогих сумок “Шанель” та “Діор”.

Родина прем’єра Гройсмана заробила 17 мільйонів гривень, більшу їх частину Володимир Борисович отримав із продажу земельної ділянки та від зданого в оренду майна. 10 тисяч гривень Гройсмани одержали в якості допомоги при народженні дитини, хоча дитина народилася в серпні 2011-го року. Видатки Володимир Борисович розписувати не став: є лише пункт про 600 тисяч гривень пожертви багатодітній родині, а от указати автомобіль “Мерседес”, що придбали дружині за 2 мільйони гривень, у видатках забули.

Як видно з декларації спікера парламенту Андрія Парубія, він заробив 288 тисяч гривень зарплати, отримав три подарунки по 150 тисяч гривень і купив квартиру у Львові за 740 тисяч гривень.

Цього року свої декларації подали громадські діячі та представники так званого громадянського суспільства. Декларація представниці руху “Чесно” Ірини Федорів викликала багато запитань в інтернет спільноти. Блогери розгледіли, що жінка придбала під цей новий рік квартиру в Коцюбинському за заниженою ціною, а також має будинок під Києвом у 600 квадратів. Сама активістка каже, що це системна помилка і квартиру вона купувала 12 років тому, хоч і визнає, що з цінами за квадратний метр справді заплуталась. “Як мені пояснили, що це номінальна вартість, це як БТІ, яке вказує, тобто вони вказують, що ця квартира по оцінці ось така, але по такій ціні мені квратиру не продали. Я купувала з котловану, я була інвестором”, – пояснила вона.

У НАЗК відзвітували, що цього року декларантів значно менше, ніж минулого, а загалом звіти про доходи і видатки подали 813 тисяч чиновників. Їхня кількість може зменшитись, адже з дня на день депутати мають скасувати декларування активістів. Перевірки ж правдивості викладених даних розпочнуть після 10 квітня – поки що в ручному режимі.


Читайте також:


Залишити коментар: