Порошенко назвав головною подією свого життя отримання Томосу



Колишній президент виступив після літургії з нагоди річниці створення Православної церкви України.

Екс-президент Петро Порошенко під час виступу з нагоди річниці створення Православної церкви України зробив ряд гучних заяв у Михайлівському Золотоверхому соборі, де і проходила літургія, пише в неділю, 15 грудня, LB.

- джерело.

Порошенко зазначив, що Об’єднавчий собор трьох гілок українського православ’я, який відбувся рівно рік тому, й отримання Томосу про автокефалію стали головною подією його життя.

“Коли рік тому ми почули цю новину, то вся площа плакала від щастя. Запам’ятайте ці емоції. І під час собору в Софії, де я мав високу честь бути присутнім, мені здавалося, що там Пресвята Богородиця і Святий Дух разом із нами”, – поділився спогадами екс-президент.

За його словами, ПЦУ стоїть на початку великого шляху. А перешкоди для становлення єдиної Православної церкви в Україні відбуваються як і всередині держави, так і поза нею.

Перешкодою всередині країни, на думку Порошенка, є те, що влада не може забезпечити виконання прийнятого закону про перейменування інших церков.

“Ті прихожани, які добровільно переходять у ПЦУ, піддаються переслідуванням і потребують нашого захисту. І за кордоном чинять опір. Тільки що оприлюднено, що колишній міністр оборони Греції робив усе для того, щоб Елладська церква не визнала ПЦУ. І Кремль вважає це державним завданням – руйнувати нашу церкву. Нічого у них не вийде”, – зазначив він.

Предстоятель Православної церкви України Митрополит Київський і всієї України Епіфаній подякував Петру Порошенкові за його зусилля в об’єднанні українського православ’я й отриманні Томосу про автокефалію.

Як відомо, 15 грудня ПЦУ святкує річницю з часу її створення.

Напередодні предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що Вселенський патріарх Варфоломій скоро приїде в Україну.


Читайте також:


Залишити коментар: