Полоненим морякам «шиють» нові звинувачення: скандальні подробиці в справі українців



Українці просять полонених моряків кріпитися в неволі. З’явилися нові подробиці у справі суду над захопленими в полон українськими моряками.

- джерело.

Захопленим в полон українським військовим морякам можуть пред’явити нові звинувачення.

Про це заявив адвокат Микола Полозов в ефірі Радіо Свобода.

На адресу моряків, крім статті про порушення російського кордону, можуть направити і «додумати» ще більше обвинувальних пунктів:

«Не виключаю, що російська влада може спробувати збільшити обсяг обвинувачення, додати нові статті», – сказав Полозов.

Адвокат зазначив ще один важливий момент:

«Російська влада роблять конвенціональне порушення. Цих моряків не можна було поміщати в слідчий ізолятор, до них не можна було застосовувати рішення будь-яких невійськових суден. Їх не можна було розділяти по різних камерах. Їх не можна було переодягати в тюремну робу і знімати з них військову форму з відзнаками », – пояснив Полозов.

Як відомо, Моряків захопили 25 листопада 2018 року і зараз перебувають в слідчих ізоляторах Москви.

Крім того, Азовське море більше не є внутрішнім морем України і Росії.

Про це в ефірі одного з телеканалів сказала політичний аналітик Світлана Кушнір.

Після того, як російські військові напали на українські кораблі і взяли в полон українських військових, можна з усією очевидністю сказати, що акваторія Азова – більше не внутрішні води України і Росії.

Аналітик дала пояснення:

«Керченський військовий конфлікт через який опинилися в російському полоні 24 українських моряка – це свідчення того, що ми не можемо фактично контролювати свою територію в акваторії Азовського моря».

Заклики української влади до міжнародного співтовариства про допомогу – це цілком логічне рішення в даному випадку, навіть необхідне, сказала Кушнір.

Політолог також зазначила:

«Для того, щоб розставити всі крапки над« і »в питанні можливості входження кораблів НАТО в акваторію Азовського моря на прохання України, це свідомо нереальний крок, тому що за фактом потрібно, щоб прохання виходила від двох сторін, тому що Азовське море і для Україна, і для РФ є загальним. Цю згоду Росія не дасть, тому заклики НАТО увійти в Азов носять, скоріше, політичний характер».


Читайте також:


Залишити коментар: