Покупець відмовився прийняти українське зерно, що прибуло на судні RAZONI в Ліван



За інформацією вантажовідправника українського зерна на борту RAZONI, покупець у Лівані відмовився прийняти вантаж.

Пише - джерело.

Пояснив це затримкою термінів доставки на більш як 5 місяців. Нагадаємо, що судно RAZONI з 26 тисячами тоннами кукурудзи вирушило з українського порту 2 серпня.

Тож зараз шукають іншого одержувача, щоб розвантажити зерно у Лівані (порт Тріполі) чи будь-якій іншій країні або ж порту.

Де зараз судно
Зараз судно RAZONI перебуває в східному Середземномор’ї неподалік від Каратаса (на південному сході Туреччини). Пункту його призначення наразі не визначено. Про це відомо із даних сервісу Marine Traffic.

Затримка вантажу
Про те, що прибуття судна RAZONI до порту Триполі затримується, напередодні повідомляв посол України в Лівані Ігор Осташ.

“Зустріч першого судна з кукурудзою з Одеси відкладається. Чекаємо на завершення переговорного процесу в бізнес-площині”, – написав він 7 серпня.

Початок експорту зерна з України: коротко
22 липня в турецькому Стамбулі Україна підписала Ініціативу щодо створення гуманітарного коридору для безпечного транспортування зерна та харчових продуктів з українських портів.
Тоді домовились відкрити гуманітарні коридори з Одеси, Чорноморська та Южного. Свої підписи під документом поставили міністр інфраструктури України, міністр оборони Туреччини та генсек ООН.
У документі мовилось, що сторони не вчинятимуть жодних нападів на торговельні та цивільні судна, а також на портові засоби, що беруть участь у цій ініціативі. Проте не минуло й доби, як російські окупанти атакували Одеський морський торговельний порт крилатими ракетами типу “Калібр”.
Згодом роботу портів таки відновили і вже 1 серпня перше судно українським зерном вже вирушило з порту орієнтовно о 08:30 за Києвом. Під прапором Сьєрра-Леоне наше зерно прибуло до Стамбульської протоки (Босфор) увечері 2 серпня.


Читайте також:


Залишити коментар: