Погодний армагеддон обрушився на Україну, тисячі будинків затоплені: Зеленський підписав екстрений указ



Президент України Володимир Зеленський негайно відреагував на армагеддон, який охопив західні області країни

- джерело.

Як повідомляє прес-служба ДСНС, на території Івано-Франківської та Закарпатської областей через погодний армагедон тисячі будинків і домогосподарств потрапили в зону підтоплення

Глава держави Володимир Зеленський, в свою чергу, негайно відреагував на трагедію і підписав указ про невідкладні заходи з подолання наслідків НП

Відомо, що на території Івано-Франківської області в зону підтоплення потрапили 1 721 житловий будинок і 6 137 домогосподарств в 78 населених пунктах області. Рятувальники зазначають, що рівень води поступово падає.

В Закарпатській області, у свою чергу, в зону підтоплення потрапили 114 житлових будинків (в даний час підтоплень житлових будинків немає), 574 підвальні приміщення житлових будинків залишаються підтопленими 90), 610 домогосподарств (залишаються підтопленими 153), майже 2 тисячі гектарів сільськогосподарських угідь (залишаються підтопленими 492 га), 170 га пасовищ (залишаються підтопленими 52 га).

Крім цього, в результаті погодного апокаліпсису, який зачепив і інші області, знеструмленими залишаються 69 населених пунктів: у Житомирській області без світла залишилося 44 населених пунктів, на Київщині – 11, Черкаській – 4, у Сумській – 5, Кіровоградській – 5.

Своїм указом президент Володимир Зеленський постановив уряду “забезпечити належну координацію і взаємодію центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з питань подолання наслідків, спричинених надзвичайною ситуацією, посилення контролю за реалізацією заходів з подолання таких наслідків”.

Крім цього, було доручено організувати фінансування і забезпечити необхідними ресурсами для ліквідації наслідків негоди. Володимир Зеленський також постановив інформувати населення про обстановку на постраждалих територіях та заходи, що вживаються для подолання наслідків надзвичайної ситуації та нормалізації життєдіяльності.


Читайте також:


Залишити коментар: