Платити за світло будемо по-новому: як зміняться платіжки для українців



24 березня уряд України підтримав рішення про те, що ціни на електроенергію поки що не зростатимуть і залишаться на рівні 1 грн 68 коп за кВт-годину. Однак з 1 травня тариф на електроенергію може вирости.

Повідомляє - джерело.

Як пише “Обозреватель”, посилаючись на власні джерела в уряді, остаточний варіант перегляду ціни до цього часу не розробили, але на регуляції ситуації з ринком електроенергії наполягають також і в Міжнародному валютному фонді (МВФ).

Разом з тим, всі сценарії подорожчання електроенергії припускають підвищення цін для тих, хто споживає великі обсяги “струму”.

“При споживанні, припустимо, вище 300 або 500 кВт*год на місяць тариф може бути економічно обґрунтованим. Цей варіант дозволить тим українцям, які живуть у великих будинках і квартирах, використовують велику кількість техніки, платити реальну вартість електроенергії”, – зазначив співрозмовник.

Разом з тим, вже з осені, з початком нового опалювального сезону, виростуть платіжки для тих, хто опалює будинки або квартири електроенергією. Вартість кожного кВт*год може бути більше 2,5 грн.


Читайте також:


Залишити коментар: