Коронавірус можуть принести діти: через що школярі заражають своїх батьків



В Україні спостерігається черговий сплеск коронавірусу, не виключено, що деяким інфекцію приносять зі школи діти.

Повідомляє - джерело.

Школярі мають повне право перебувати без засобів індивідуального захисту на уроках. Маску або респіратор потрібно носити тільки при вході в школу і пересуванні між приміщеннями школи.

Однак ця рекомендація Головного санітарного лікаря не відноситься до учнів молодшої школи. Учні 1-4 класів можуть бути без маски або респіратора, як на самому уроці, так і, наприклад, по дорозі з класу в їдальню або спортзал.

А саме молодша школа зараз тільки і вчиться в “червоних” зонах. Таким чином, якщо один учень в класі раптом виявиться носієм коронавірусної інфекції, велика ймовірність, що він заразить своїх однолітків, а ті, по ланцюжку, своїх батьків.

“Ми захворіли на коронавірус ще восени після чергового походу дочки в садок. При цьому, у дочки все пройшло в легкій формі, у мене, відносно теж, а ось у чоловіка розвинулася двостороння пневмонія і у нашої бабусі теж. Тепер походи в садок ми відклали” , – розповіла мешканка Києва.

У школярів молодших класів немає обов’язку проходити термометрію щоранку перед відвідуванням школи. Обов’язковий контроль температури тіла відноситься тільки до педагогів і працівників освітньої установи. Виходить, що носію вірусу нічого не варто прослизнути в школу.

Якщо у дитини все ж буде виявлена підвищена температура тіла або інші ознаки ГРВІ (наприклад, учень сам поскаржиться вчителеві на погане самопочуття), то Головний санітарний лікар рекомендує такій дитині відразу надіти маску, ізолювати її в окреме приміщення, довести до відома батьків, а клас, в якому він перебував, провітрити і обробити антисептиками використані поверхні. Ось і весь алгоритм.


Читайте також:


Залишити коментар: